Vinistra – savršeni vikend prijedlog za sve vinoljupce

Sve je spremo za 28. Vinistru! Od 6. do 8. svibnja najveća i najstarija regionalna izložba vina vraća se u porečku dvoranu Žatika na radost istarskih vinara.

Na 3.500 četvornih metara izlaže više od 110 izlagača, od čega 80 vinara. Interes izlagača nikad nije bio veći. Nakon dvije pandemijske godine svi su se zaželjeli druženja s poslovnim partnerima i vinoljupcima.

Organizatori su najavili i predstavljanje europskog projekta The Malvasia Myth, te masterclass s vinima iz projekta, a partneri na projektu će na zajedničkom štandu predstaviti svoja vina, pa će posjetitelji moći kušati malvazije iz Grčke i Italije, ali i ostalih područja koja se diče proizvodnjom ove vinske sorte.

Po prvi put će biti postavljen i štand posvećen ocjenjivanju “Svijet malvazija” i upravo će se na tom punktu moći kušati malvazije iz deset zemalja uz vođene degustacije sommeliera u suradnji sa Hrvatskim sommelier klubom. Bit će tu i Chardonnay expression in Istria, pjenušci od autohtonih kvarnerskih sorti, finger food Plave Lagune u pop-up vinoteci i puno drugih popratnih sadržaja u bogatom programu ovogodišnje Vinistre.

Cijena ulaznice je 150 kuna, uz još 50 kuna povratne kaucije za staklenu čašu. Ulaznica uključuje narukvicu i vaučer u vrijednosti od 30 kuna kojeg možete iskoristiti u pop-up Vinistrinoj vinoteci u sklopu dvorane Žatika. Cijena trodnevne ulaznice iznosi 350 kuna, a uz nju ćete dobiti vaučer u vrijednosti 90 kuna.

U petak je izložba otvorena od 13 do 19 sati, a u subotu i nedjelju od 11 do 19 sati. Vidimo se u Poreču!

Foto: Danilo Dragosavac

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.