Vinska priča obitelji Katunar iz Vrbnika otrkiva nam kako nastaju nagrađivana vina s Krka

spot_img

Vinogradarstvo i vinarstvo generacijama su strast i tradicija ove obitelji, jer vino nije samo naš posao, to je naš stil života, zato stvaramo poeziju u čaši… tako počinje priča koja traje stotinama godina u Vrbniku na otoku Krku u obitelji Ivana Katunara.

Kuća vina Ivan Katunar nastavlja dugogodišnju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina. Zapravo kada ih pitate od kada je krenulo bavljenje vinagradarstvom reći će vam oduvijek. Od oca otac a vjerojatno i koja generacija prije imali su vinograde i radili vina.

Danas otac i sin, dva Ivana, zaslužni su za kvalitetu koju već jedno desetljeće potpisuju novim brendom Ivan Katunar. Spojili su generacijsko iskustvo i nova znanja u proizvodnji vina. Tijekom sezone zapošljavaju desetak ljudi, a njihova vina odlaze u cijelu Lijepu našu.

Prve butelje iz berbe datirane 1989. godine bile su početak komercijalizacije obiteljske vinske priče. Ivan Katunar sa svojom obitelji nastavlja ovu vinsku priču kako bi ukazao na važnost vina u svakodnevnom životu, ali i oplemenio zemlju i unio nove tehnologije u proizvodnji grožđa i vina. Vinogradi se nalaze u Vrbničkom polju i na lokalitetu Krasina. Ta područja izuzetno su povoljna za uzgoj vinove loze i jamče visoku kvalitetu grožđa. Njihova vina vrhunske su kvalitete, a okićena su i brojnim nagradama koje to potvrđuju.

KUĆA VINA I PODRUM

Zanimljiva turistička ruta kroz koju vode sve svoje goste priča je o vinima, tradiciji, ljubavi i obitelji. Spoj znanja, iskustva i ljubavi osvaja i u njihova vina zaljubit ćete se upravo kroz priču koju stravstveno i s puno emocija priča snaha koja je domaćica turističkih tura.

Između pstalog doznat ćete kako je najstariji dio ove kuće sagrađen još 1963. godine, a 1987. godine kuća je nadograđena s još dva kata. Ispod obiteljske kuće 2007. godine ukopan je novi podrum i opremljen najnovijom tehnologijom kroz koji će vas provesti i gdje ćete doznati sve tajne obiteljskog posla ove poznate vinske obitelji s Vrbnika.

Kuća vina dobiva novi vizualni identitet 2017. godine, novi proizvodni i prodajni prostor kao i salu za degustaciju. Svaka generacija svojim idejama i radom pridonosi razvoju ove „vinske priče“.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.