Vinski grad po prvi put u Zagrebu!

Poznati vinski festival “Vinski grad” konačno je stigao u Zagreb. Nakon dvanaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po drugim gradovima u Hrvatskoj, u Zagrebu će se održati kroz punih 10 dana u Parku dr. Franje Tuđmana. Sve do 20. lipnja s početkom u 16,30 i završetkom u 23,00 sata ljubitelji otmjenog druženja i finih vina će moći kušati vina iz cijele Hrvatske i inozemstva po promotivnim cijenama.

Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrošača koji ne moraju nužno biti vinski znalci, ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Na ulazu u Vinski grad potrebno je zamijeniti novac za kupone na blagajni te dalje kupovati vina s kuponima, a vina su dostupna na čašu ili butelju. Za dobru atmosferu brinut će se poznati DJ Ozren Kanceljak, a glavni partneri projekta pripremaju posebno uređene lounge zone za posjetitelje Vinskog grada.

/// Imamo četiri vinske regije i brojne vinske ceste

Kompletna organizacija i protokoli usklađeni su sa sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno. Inače sam koncept Vinskom grada vrlo brzo je zaživio u gradovima gdje je održan, a kao posljedica razvija se kultura ispijanja vina u zemlji koja je zapravo vrhunska vinska destinacija. Hrvatska bi mogla biti prava svjetska boutique vinska destinacija sa svoje sa svoje četiri vinske regije i brojne vinske ceste. Zagrebu će se kroz desetodnevno druženje sa vrhunskim vinima predstaviti praktično sve vinske regije i brojni hrvatski, ali i strani vinari kojima je ovaj festival odlična prilika za promociju i direktan susret s kupcima. Kada tome dodamo promotivne cijene butelja rezultat je win win situacija za goste i izlagače, a i za kulturu ispijanja vina koja ovakvim festivalima dobiva nove poklonike.

Lista nekih od vinara koji gostuju na Vinskom gradu u Zagrebu:

 • Istra: Damjanić, Benvenuti, Marčeta
 • Dalmacija: Skaramuča, Korlat, Ivan Dolac, Badel 1862
 • Slavonija: Krauthaker, Kutjevo, Galić, Jakovac, Enosophia, Buhač, Agris
 • Zagorje: Bolfan, Bodren, Kopjar, Zdolc, Sever, Prekratić, Petrač, Vuglec, Šafran, Košćak, PZ Ivanec, Stručić, Najman
 • Moslavina: Trdenić, Florijanović, Miklaužić, Mikša, Lagena, Košutić,  Jančar, Lušičić, Klet Romić,
 • Međimurje: Belović, Štampar, Dvanajščak Kozol, Good Spirit, Cmrečnjak, Lovrec, Kunčić, Hažić
 • Plešivica: Šember, Tomac, Ivančić Griffin, Lagradi, Budinšćak, Đurinski, Jurkovac, Žnidarić
 • Vivodina i Ozalj: Frlan, Vrbanek, Leščanec, Nada, Guštin, Šoštar, Pečaver, Viktorovski, Graša
 • Podravina: Matočec, Petar Cik, Šimunić, Kostanjevec
 • Uvoz: Montes, Kaiken, Weszeli, Vinakoper, Bovin, Puklavec, Tikveš
 • Ugostitelji: Matko’s Deli, Rougemarin

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.