Vinski grad u Puli – izvrsna vina i bogata street food ponuda

Pula će ponovno biti mjesto održavanja poznatog vinskog festivala Vinski grad, koji se vraća u Titov park, od 14. srpnja do 07. kolovoza. Radno vrijeme festivala bit će od 19 sati do ponoći, a u tom razdoblju ljubitelji otmjenog druženja moći će kušati fina vina iz svih hrvatskih regija s naglaskom na lokalne vinarije.

Istarske vinarije koje će se predstaviti su: Benvenuti, Cattunar, Pilato, Marčeta, Matić, Medea, Benazić, Bernobić, Rossi te IQ- Istrian Qaulity ( Kozlović, Capo, Fakin, Damjanić, Matošević, Tomaz, Zigante,…). Uz njih, za znatiželjne koji žele upoznati i vina iz ostatka Hrvatske stižu vina DK – Dvanajščak Kozol, Štampar, Preiner, Cmrečnjak, Kopjar, Buhač, Kutjevo, Badel.

Inozemnu ponudu čine talijanski proizvođač prosecca Astoria, makedonska vinarija Tikveš, Klet brda i Jakončič vina.  

Za one koji još nisu počeli uživati u vinu, u ponudi će biti i miješana pića odnosno kokteli koje će pripremati House of prosecco and gin, te Marko Ristić ispred udruge barmena Istarske županije Istrabarman. Osim navedenog moći će se još kupiti fina njemačka piva Erdinger, prigodne plate President Grand Oval sireva, te ostale gastro delicije koje će spremati Rougemarin, Picnic Mingle i Sugar Rush. Glavni partner projekta i nužno osvježenje uz vina u ovim vrućim ljetnim danima je Romerquelle voda.

Na ulazu u Vinski grad Pula potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kuna, a konzumacija se plaća karticom/ kuponima na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Ulaz na festival je besplatan, a cijene vina promotivne.

Fotografije: Vinart

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.