Virtualna šetnja Dunavom: Borovo

Šetnja Lijepim plavim Dunavom uz čašu lokalnog vina je neobilazan turistički sadržaj i atrakcija svakog turista koji dolazi u Slavoniju, kao i u Vukovar. Ovaj nezaboravan doživlja možete doživjeti na električnom turističkom panoramskom brodu – Magenta 1 Vukovar Waterbus, koji je u potpunosti u funkciji ekološki održivog turizma, kapaciteta 60 mjesta i plovi tokom cijele godine.

Obitelj Šesto kroz virtualnu šetnju Dunavom svaki dan predstavljaju jednu vukovarsku priču. U ovoj priči upoznati ćete priču o poznatoj tvornici Borovo.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Borovo je 7. lipnja 1931. osnovao češki industrijalac Tomaš Bata i pokrenuo proizvodnju obuće na periferiji Vukovara. Već u prvim godinama postojanja tvornica Bata prešla je na kombinatsku organizaciju, tj. sama je proizvodila sve potrebno za proizvodnju.

Iz impozantne povijesti Borova dovoljno je navesti podatak o proizvodnji više od 20 milijuna pari obuće godišnje, tisuća tona auto-guma i gumeno-tehničke robe, o više od 22 tisuće zaposlenih u tvornicama na današnjoj lokaciji i više od 600 maloprodajnih objekata. To vrijeme obilježio je i značajan izvoz borovskih proizvoda u europske i druge zemlje. Razmjer infrastrukture Borova omogućavao je tvornici daljnji pozitivan utjecaj na razvoj ovog područja: kako gospodarski tako i , kulturni, socijalni, sportski itd.

Godine 1968. godine proizvedena je namjenska obuća Borosana. Razvio ju je tim stručnjaka na čelu s ortopedom dr. Brankom Strinovićem, a ona je i dalje zaštitni znak Borova.

Potom je 1976. na tržište lansirana tenisica pod nazivom Startas koja je u početku bila namjenjena za igranje stolnog tenisa, no izrasta u najveći brend tvrtke sve do današnjih dana.

PRIČA5: TVORNICA BOROVO#ostanidoma#razgledgradasrijeke#walkingondanube

Objavljuje Magenta 1 Vukovar Waterbus u Ponedjeljak, 30. ožujka 2020.

„Prošećite“ na lijepom plavom Dunavom i doživite Vukovar iz jedne drugačije perspektive. Više informacija saznajte OVDJE

Foto: Borovo.hr

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije