Čak 72 grupe “nastupile” na Virtualnom Riječkom karnevalu

Održavanjem Virtualnog Riječkog karnevala 2021. završilo je peto godišnje doba u novom prilagođenom virtualnom izdanju. Virtualni Riječki karneval i ove godine okupio je brojne karnevaliste i grupe koji su se predstavili i virtualno prošetali Korzom i ekranima. 72 karnevalske grupe nakon tradicionalnog početka točno u podne “prošetali” su se nakon Meštra Tonija, Kraljice Riječkog karnevala 2020./ 2021. Dore Pilepić, Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat. I sve to još popraćeno retrospektivom gostovanja inozemnih karnevalskih grupa koje su posjećivale proteklih 38 karnevala, kao i brojne druge popratne manifestacije u velikom broju.

Ovogodišnji Virtualni Riječki karneval je poseban. Usprkos svim izazovima koji su se pojavili ispred karnevalista, zajedničkim snagama i trudom svih uključenih manifestacija je održana čime je nastavljena višestoljetna tradicija karnevala. Karnevalske grupe su pripremile brojne maštovite filmove svojih prezentacija, koji su prikazani u programu Virtualnog Riječkog karnevala.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Izuzetno nam je drago i ponosni smo da su 72 karnevalske grupe i ove godine bile uz Riječki karneval i da su time potvrdile kako se ovaj najveći TOP događaj hrvatskog turizma usprkos svim izazovima i ove godine održava i time se nastavlja višestoljetna tradicija. Riječki karneval u svim godinama i sa svim izazovima koje je imao, izrastao je u ovaj prepoznatljivi brend Rijeke i Hrvatske. Vidimo se 2022. godine na Korzu na Dječjoj karnevalskoj povorci i Međunarodnoj karnevalskoj povorci, rekao je Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke.

Tradicionalno nakon virtualne povorke, na Gatu Karoline Riječke u organizaciji karnevalske grupe Pom-F-Ri, na moru je zapaljen pust čime je završio Virtualni Riječki karneval 2021.

Izvor: Riječki karneval

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.