Virtualni Samoborski fašnik – i onlajn je fajn

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske kada tradicionalni fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal preuzimaju ključeve grada i proglašavaju Slobodnu fašničku republiku. Ovogodišnji Samoborski fašnik biti će obilježen online od 5. do 16. veljače, na način prilagođen trenutnim okolnostima.

Ove nas godine očekuju brojni online fašnički programi, izložbe dječjih radova, online radionice maski, ali i najpoznatije samoborske fašničke delicije – krafne, predstave, nagradne igre… Kako bi se zadržao fašnički duh, i ove će godine grad biti posebno dekoriran, u manjem obujmu nego do sada, a nove će dekoracije ujedno biti i svojevrsna izložba posljednjih nekoliko fašnika.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Izložbu radova djece samoborskih dječjih vrtića i osnovnih škola možete pogledati uživo, već od petka, 5. veljače u parku kod Samoborskog muzeja. Vrijedni mališani na svojim radovima prikazuju svoj pogled na šareni fašnički svijet. U izradi šarenih radova sudjelovali su samoborski dječji vrtići, a očekuju nas i zanimljive dječje predstave. Predstave Plačko i Sunce djever i Neva Nevčica Kazališta Mala Scena moći će se pogledati od 5. do 16. veljače, dok je za predstavu Orašar Kazališta Trešnja 13. i 14. veljače potrebna prijava. Samo jedna prijava dovoljna je za cijelu obitelj koja će predstavu putem koda kojeg će dobiti na e-mail moći pogledati u toplini svoga doma.

“Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!”

Radi što bolje informiranosti puka u tisak će biti puštena i dva službena fašnička glasila – Sraka i Ričet iz domaće kuhinje koji će se moći prelistati i u online verziji, a pripremljen je i poseban fašnički radio program koji ćete moći pratiti oba fašnička vikenda i u utorak od 11:30 do 13:00 sati na Happy Radio Samoboru. I tak kako i sam naslov ovogodišnjeg izdanja fašnika kaže: I onlajn je fajn.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.