Vlakom jeftinije na hrvatsku obalu

Uz cestovni i zrakoplovni prijevoz, Hrvatska će ove godine biti dobro povezana i željezničkim linijama. Naime, turisti će, kao i prošle godine na hrvatsku obalu putovati Regiojet-om, a za obogaćenje ponude pobrinule su se i Austrijske željeznice.

Veliko zanimanje za Regiojet

Više od 15 tisuća Čeha već je kupilo svoju kartu za vlak koji će ih ovog ljeta dovesti u Hrvatsku na ljetovanje. Baš kao i lani, i ove godine će između dvije države prometovati vlak u organizaciji agencije RegioJet, no sada će, uz Rijeku, putnike voziti i prema Splitu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Također, novina je i kako će se u vlak u Zagrebu moći ukrcati i domaći putnici. Vlak će u svibnju, lipnju i rujnu prometovati tri puta tjedno, a u špici sezone svakodnevno. Sve se organizira u suradnji s Hrvatskim željeznicama i Hrvatskom turističkom zajednicom. Ove godine kapacitet i cilj im je 100 tisuća putnika.

Lani je vlak prometovao s 12 vagona, a ove godine će ih biti čak 15 i prevozit će po 650 putnika. U Ogulinu će se kompozicija podijeliti na dva dijela te će njih sedam nastaviti prema Splitu, a osam prema Rijeci. Putnike će na odredištima čekati autobusi koji će ih potom prevesti na konačnu destinaciju, od Istre do Dubrovnika.

Vlak u Zagreb dolazi rano ujutro, a u Rijeci je u 10 sati, dok je povratak navečer, pa se vlak može iskoristiti za jednodnevni izlet. Cijena karte u jednom smjeru je 22,90 eura, a u slučaju da se situacija zakomplicira, novac vraćaju putnicima.

Austrijskim željeznicama od Bratislave do Splita

Austrijske željeznice – ÖBB u suradnji sa slovačkim željeznicama također su najavile sezonsku liniju. Širi se naime ponuda noćnih EuroNight vlakova pa će od 18. lipnja do 11. rujna 2021. povezivati Split s Bratislavom, Bečom i Grazom. Prema najavama noćni će vlakovi voziti dva puta tjedno na liniji Bratislava – Beč – Graz – Split. Na povratku će vlak EuroNight srijedom i subotom polaziti iz Splita te će preko Graza i Beča stizati u Bratislavu četvrtkom i nedjeljom ujutro.

Cijena karte za noćni vlak iznosi 29,90 eura u vagonu za sjedenje, te 69,90 u vagonu za spavanje, a karte se mogu rezervirati na stranicama ÖBB-a. Tako će, kako poručuju iz Austrijskih željeznica, putnici na hrvatsku obalu uskoro moći putovati noću na klimatski prihvatljiv i udoban način, a predviđen je i prijevoz automobila ili motocikala.

I Hrvatske željeznice nude akcijske cijene

Na kraju recimo kako i Hrvatske željeznice do 30. lipnja nude akcijske cijene od Zagreba prema Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku i Splitu. Cijene se kreću od 65 kuna za kartu do Rijeke, do 110 kuna za put do Splita. Ostaje za vidjeti hoće li Hrvatske željeznice nastaviti s akcijom i u ljetnim mjesecima.

Naslovna fotografija: Austrijske željeznice OEBB/ Christoph Posch

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.