Vratite se u školske klupe i prenoćite u školi uz Booking.com

Dolaskom nove akademske godine Booking.com želi podsjetiti putnike da provođenje dodatnog vremena u školi može donijeti inspirativno, nerijetko i luksuzno iskustvo putovanja. S obzirom na to da 33% putnika iz Hrvatske planira odabrati odredište svog idućeg putovanja na temelju jedinstvenih opcija smještaja dostupnih u njemu, Booking.com istražio je svojih 28 milijuna smještajnih jedinica u više od 155.000 odredišta diljem svijeta te otkrio šest nevjerojatnih smještaja u nekadašnjim školama kojima je udahnut novi život koji nema nikakve veze s ispitima i predavanjima.

Od impresivnog engleskog seoskog imanja iz 15. stoljeća do impozantne renesansne vile, neće biti potrebe da šiljite olovke ili pišete zadaću prije nego što se uputite u bilo koju od ovih fantastičnih nekadašnjih škola.


McMenamins Kennedy School, Portland, Oregon

Povijesna škola McMenamins Kennedy School, smještena u sjeveroistočnom Portlandu, 5 km od konferencijskog centra Oregon, otvorila je svoja vrata učenicima davne 1915. godine i služila je kao javna osnovna škola sve do 1975. godine. Zgrada je danas jedinstveni hotel, a neke smještajne jedinice sadrže unikatne detalje iz učionice kao što su školske ploče i garderobe. Gosti mogu gledati film u starom auditoriju, spavati u učionici ili uživati u čaši viskija u učionici u kojoj su vrijeme provodili neposlušni učenici.

Osim samog hotela, putnici mogu provesti dan u predivnom gradu Portlandu te uživati u raznovrsnim aktivnostima kao što su Obilazak Portlanda na biciklu i posjet štandovima s hranom, na kojemu ih očekuje drukčija vrsta obrazovanja i prilika da otkriju kulinarsku prošlost grada i čuju pokoju zanimljivu priču o sceni štandova s hranom. Također je dostupan Samostalni obilazak neobičnih i impresivnih lokacija u Portladnu, na kojemu vlastitim tempom mogu istražiti neobične i impresivne lokacije u gradu.

Miss Clara by Nobis, Stockholm, član grupe Design Hotels, Stockholm, Švedska

Ovaj objekt s oznakom ‘Održiva putovanja’ nalazi se nedaleko od ulice za shopping Drottninggatan i nekada je bio škola namijenjena samo djevojkama. Zgrada izgrađena 1910. godine u art deco stilu pretvorena je u luksuzni hotel 2013. godine. Sadrži namještaj u secesijskom stilu i kupaonice s kamenim pločicama, a dizajnirali su je švedski arhitekti Hagström i Ekman i dovršena je 1910. godine. Danas ova nekadašnja obrazovna ustanova nudi urbani ambijent u kombinaciji s bezvremenskom elegancijom.

Hotel je također savršena baza za istraživanje nekih od glavnih atrakcija u Stockholmu, uključujući stari grad. Putnici koji traže priliku za snimanje savršene fotografije nikako ne bi trebali propustiti Obilazak glavnih znamenitosti Stockholma za fotografiranje, fotografski obilazak Stockholma pod vodstvom fotografa koji će vam dati savjete kako optimalno postaviti kameru i snimiti nezaboravne fotografije.

Schoolhouse Hotel, Dublin, Irska

Schoolhouse Hotel nalazi se u Ballsbridgeu kraj mirnog kanala nedaleko od centra Dublina i služio je kao škola između 1859. i 1969. godine. Zgrada je 1997. pretvorena u unikatni butik hotel s prekrasnim vanjskim vrtom i opuštajućim gastronomskim barom. S obzirom na to da je centar Dublina udaljen svega nekoliko koraka, gosti mogu rezervirati samostalni audio obilazak Dublina i istražiti glavne znamenitosti grada vlastitim tempom.

Za sve one koji vole lov na blago Igra otkrivanja znamenitosti Dublina samostalni je obilazak koji sadrži escape igru na otvorenom te uključuje zabavne i zanimljive činjenice te manje poznate priče o čuvenim znamenitostima grada, koje možete otkriti rješavanjem zagonetki i otkrivanjem tragova.

Il Salviatino, Toskana, Italija

Ovaj luksuzni hotel smješten je među valovitim toskanskim brežuljcima na manje od 3 km od Fiesole te nudi panoramski pogled na povijesni centar Firence. U potpunosti renovirana renesansna vila iz 15. stoljeća bila je sjedište sveučilišta Stanford u Italiji tijekom 1970-ih i 80-ih godina te je sadržavala učionice, urede, knjižnicu, kantinu i studentske sobe.

Centar Firence udaljen je samo kratku vožnju od smještajnog objekta pa gosti mogu rezervirati Obilazak i razgledavanje grada pješice te otkriti top znamenitosti i neke skrivene dragulje Firence ili rezervirati kartu za posjet jednom od brojnih muzeja grada kako bi ponovili lekcije iz povijesti.

Ellenborough Park, Cheltenham, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ellenborough Park smješten je u Cotswoldsu i veličanstvena je seoska građevina iz 15. stoljeća s luksuznim spa centrom i otmjenim restoranima. Nudi mješavinu arhitekture i šarolike povijesti i 25 godina bio je dom privatne škole za djevojke Oriel, počevši od 1947. godine. Ova nekadašnja škola sadrži spa centar inspiriran indijskom kulturom s tuševima za opuštanje i savršen je izbor za sve one koji traže utočište za odmor duha i tijela, pa će se gosti veoma obradovati povratku u školske klupe.

Feung Nakorn Balcony Rooms and Cafe, Bangkok, Tajland

Feung Nakorn smješten je u mirnoj povijesnoj četvrti na cesti Fuang Nakhon Road, jednoj od prvih cesta u Tajlandu te nudi smještaj uređen u starinskom stilu u obnovljenoj nekadašnjoj osnovnoj školi.  Ovaj predivni hotel zadržao je većinu svoje klasične strukture i dizajna te poslužuje lokalne specijalitete u svom restoranu na otvorenom, koji je smješten u pejzažnom vrtu. Zahvaljujući svojoj lokaciji u samom središtu četvrti Old Bangkok, ovaj je smještajni objekt idealna baza za istraživanje nekih od najboljih gradskih atrakcija. Svi oni kojima je omiljeni predmet u školi bila povijest nipošto ne bi smjeli propustiti Samostalni audio obilazak Velike Palače, u okviru kojeg ćete imati priliku čuti priče o povijesti hrama, smaragdnom Buddhinom kipu i legendarnim kraljevskim bitkama.

U okviru svoje misije da olakša svima da istraže svijet, Booking.com dijeli Sezonske ponude, koje svi oni koji traže jedinstven smještajni objekt mogu iskoristiti za rezervaciju svog sljedećeg putovanja. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 30. rujna 2022. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.

*Ovo neovisno istraživanje proveo je Booking.com na uzorku od 48.413 ispitanika s 31 različitog tržišta (2000 iz SAD-a, 1864 iz Kanade, 1999 iz Meksika, 2003 iz Kolumbije, 2005 iz Brazila, 2002 iz Argentine, 1020 iz Čilea, 1777 iz Australije, 818 s Novog Zelanda, 1999 iz Španjolske, 2002 iz Italije, 1998 iz Francuske, 1990 iz Ujedinjenog Kraljevstva, 2005 iz Njemačke, 2003 iz Nizozemske, 985 iz Danske, 999 iz Švedske, 910 iz Hrvatske, 918 iz Švicarske, 1986 iz Belgije, 998 iz Rusije, 953 iz Izraela, 1999 iz Indije, 1990 iz Kine, 901 iz Hong Konga, 1775 iz Tajlanda, 1001 iz Singapura, 975 iz Tajvana, 1800 iz Vijetnama, 1757 iz Južne Koreje, 1001 iz Japana). Za sudjelovanje u anketi ispitanici su morali imati barem 18 godina, a uvjet je bio i to da su putovali barem jednom poslovno ili iz razonode u posljednjih 12 mjeseci, da planiraju putovanje u 2022. te da su pri planiranju putovanja glavni donositelji odluka ili su uključeni u donošenje odluka. Anketa je provedena online u siječnju 2022.

Naslovna fotografija: Schoolhouse Hotel/ Booking.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.