Vrhunska vina, uz glazbu i film, obilježit će kraj svibnja i početak lipnja u Požeško-slavonskoj županiji

- Oglas -

Još je manje od mjesec dana ostalo do početka ljeta. Želite li to razdoblje provesti u dobrom raspoloženju i uz bogatu eno i gastro ponudu, onda je Požeško-slavonska županija odgovor na sve vaše želje. Uz brojne atrakcije tu su i zanimljiva događanja za svačiji ukus s kojima ćemo vas upoznati u nastavku teksta.

Kutjevački podrumi, izvor fotografije: Turistička zajednica Požeško slavonske županije

Wine Gala Rosé u Kutjevu (29. svibnja 2024. – od 19 do 23 sata)

Posjetitelji će zaroniti u svijet osvježavajućih i sofisticiranih rosé vina na Wine Gala Rosé eventu! U predivnom ambijentu restorana Slavonska kuća, na lokaciji Vinkomir, vođenu degustaciju osam rosé vina i sljubljeni menu vodit će sommelierka Jelena Šimić Valentić.

Ovaj event jedinstvena je prilika za uživati u novim rosé vinima vinara Zlatne Slavonije s Vinogorja Kutjevo. Gastronomska ponuda, organiziran prijevoz od Požege do lokacije i natrag te glazbeni večernji program ispunit će sva očekivanja posjetitelja i odmaknuti ih od svakodnevnih briga u srijedu, 29. svibnja (večer uoči Dana državnosti). Sva mjesta već su popunjena, a organizatori eventa su Kulturist, TZ Kutjevo i TZ Požeško-slavonske županije.

proljeće u požeško-slavonskoj županiji
Izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Festival graševine u Kutjevu (1. lipnja 2024. – od 10 do 23 sata)

U subotu 1. lipnja “svi vinski puti” vode u Kutjevo. Festival graševine sljubljuje vino i glazbu odnosno okuplja vinske stručnjake i brojne ljubitelje vina i dobre zabave. Cilj je promocija graševine kao najznačajnije hrvatske loze te Slavonije, odnosno Vinogorja Kutjevo kao destinacije za vinski turizam.

Program ovogodišnje manifestacije već je započeo 18. svibnja, Danom otvorenih podruma, no najbogatiji dio tek nas očekuje. U Slavonskoj kući Vinkomir će se u petak i subotu tako održati gala večera i vinske radionice, a 1. lipnja na Trgu graševine u Kutjevu očekuje nas bogat i zanimljiv program. Između ostaloga posjetitelji će moći uživati u eno-gastro sajmu, vinskom maratonu, glazbenoj večeri… Program će završiti kako je i započeo – Danom otvorenih podruma.

proljeće u požeško-slavonskoj županiji
Izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Moja.Hr u Pleternici (7. lipnja 2024.)

Četvrto izdanje projekta Moja.Hr održat će se u Pleternici, 7. lipnja gdje će se premijerno prikazati jednominutni filmovi mladih iz cijele Hrvatske. Projekt “Moja.hr” pruža mladim ljudima diljem Hrvatske priliku da u trajanju od jedne minute prikažu ljepote svog kraja. Tema ovogodišnjeg projekta “Što zelenije, to iskrenije” usmjerena je na podizanje ekološke svijesti, brigu o zaštiti okoliša te održivost, gledano iz perspektive mladih kreativaca.

32. Hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi (od 5. do 9. lipnja 2024.)

Hrvatski festival jednominutnih filmova istaknuta je smotra koja više od 30 godina u Požegi okuplja neprofesionalne filmske stvaraoce iz zemlje i svijeta. Reviju priređuje Udruga GFR FILM VIDEO Požega, a proslavila je Požegu i njene filmske stvaraoce diljem svijeta. Službeni program održava se u dvorani Gradskog kazališta Požega, a popratni program s projekcijama na brojnim lokacijama u središtu grada.

proljeće u požeško-slavonskoj županiji
Izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Cvjetići glazbe u Pleternici (8. i 9. lipnja 2024.)

Jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj održava se unutar manifestacije LIDAS (Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva). Festival je ispunio djetinjstvo brojne djece iz cijele Slavonije, pa i šire te i dalje nastavlja uveseljavati nove generacije.

Završen lipanj u Pleternici
Izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Multipak u Pakracu (od 10. do 15. lipnja 2024.)

Multipak je najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, a pokrenut je 2012. godine. Okuplja više od 35 izlagača iz cijele Europe koji predstavljaju HIFI i homecinema uređaje. Njih je nemoguće u Hrvatskoj vidjeti i čuti na jednom mjestu. Osim izložbenog dijela audio i video opreme u sklopu Multipaka održavaju se koncerti renomiranih pjevača današnjice, predavanja i radionice koje drže priznati predavači, filmske projekcije nagrađivanih dokumentarnih filmova te gostovanja redatelja i producenata istih. Svatko tko posjeti Multipak ne ostaje ravnodušan i opet se vraća.

proljeće u požeško-slavonskoj županiji
Izvor: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Ovogodišnji Multipak trajat će od 10. do 15. lipnja, a tih dana Pakrac će postati epicentar dobrog raspoloženja, vrhunske HiFi opreme i dobrog zvuka na svakom koraku.

logo psž i htz

Ljubitelji punk rock scene na svoje će doći 14. i 15. lipnja kada će se u Požegi, točnije na požeškoj gori, održati popularni Hill Open Air Festival, skraćeno HOPA. “Halštatski dani- starije željezno doba u Zlatnoj dolini” dvodnevna je manifestacija koja će se održati 15. i 16. lipnja. Događanje se svake godine održava treći vikend u lipnju u Kaptolu, a u sklopu obilježavanja Europskih dana arheologije i Dana Općine Kaptol. I na kraju, 16. lipnja na rasporedu je smotra folklora LIDAS koja prikazuje bogatstvo nošnji, običaja i plesa brojnih kulturnih društava promičući i čuvajući narodnu baštinu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.