Vrsar – teniska destinacija s vrhunskim sportskim uvjetima

Ovogodišnje 37. izdanje Memorijala Slavoj Greblo, koji se održao od 18. do 26. ožujka u Vrsaru u organizaciji teniskog kluba Galeb, hotelijerske kompanije Maistra i Turističke zajednice općine Vrsar, okupilo je više od 100 mladih sportaša iz čak 14 zemalja koji su prethodnog tjedna pokazali iznimne sportske vještine. Na terenima Maistrinih teniskih centara Petalon i Koversada, mladi tenisači i tenisačice odmjerili su svoje snage u čak 102 odigrana meča s ciljem osvajanja bodova za Tennis Europe u 1. kategoriji.

Na ovome već tradicionalnom međunarodnom teniskom turniru za mlade u dobi do 12 godina, pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela je Tea Kovačević iz Bosne i Hercegovine, dok je u muškoj kategoriji slavio Richard Krizan iz Slovačke. U konkurenciji ženskih parova, turnir je osvojio par Ferestean/Olariu iz Rumunjske, a u muškoj konkurenciji par Stojiljković/Živković iz Srbije.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Vrsar se i ove godine dokazao kao odličan domaćin sportskog natjecanja, ali i vrlo zahvalna teniska destinacija s više od 60 terena smještenih tik uz more i borove šume koji tijekom cijele godine pružaju jedinstveni doživljaj bijelog sporta, kako gostima, tako i svim domaćim rekreativcima. Taj sport snažnih individualaca doživljava punu afirmaciju među modrim lagunama i zelenim borovima zapadne istarske obale, te nudi nove prostore za odmor, natjecanja i treninge.

Mediteranska klima, ugodan ambijent i kvalitetan smještaj potvrda su dodatnog užitka pa se time zaokružuje sportska ponuda Vrsara. Stoga ne čudi da svake godine sve više rekreativnih tenisača iz brojnih europskih zemalja prepoznaje upravo Vrsar kao kvalitetnu destinaciju za odmor, turnire i treninge. Tome u prilog idu i izrazito blaga mediteranska klima ovog dijela Europe, ali i nezaobilazna vrhunska gastronomija koja uvijek vodi brigu o zdravoj prehrani prilagođenoj sportašima.

Dane provedene na odmoru u Vrsaru možete – među ostalim – iskoristiti za učenje prvih teniskih koraka. Poželite li ovladati ovim prekrasnim sportom, na raspolaganju vam stoji nekoliko škola tenisa s odabranim teniskim instruktorima, kao i mogućnost najma sve potrebne teniske opreme.

Foto: Memorijal Slavoj Greblo, Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.