Wine Gala Rosé – početak jedne prekrasne priče

- Oglas -

Obronci Krndije idealna su lokacija za uzgoj vinove loze, iz čijih se grozdova proizvode neka od najboljih hrvatskih vina. Pozicija Vinkomir jedna je od najcjenjenijih u Vinogorju Kutjevo, a među nepreglednim plodonosnim redovima najvećeg hrvatskog proizvođača vina Kutjeva d.d., izronio je novi biser – restoran Slavonska kuća Vinkomir.

Wine Gala Rosé
Izvor fotografije: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Zlatna Slavonija izaziva sve veći interes turista iz cijelog svijeta. Destinacija Kutjevo ima za ponuditi vrhunska vina, no vapi za porastom ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta kakve gosti danas očekuju.

Stoga je poslovna odluka Kutjeva d.d. novi iskorak ne samo za njih, nego i područje cijele Zlatne Slavonije. Ne treba čuditi što je prvi veliki event u restoranu bio popunjen danima prije. Iako je Kutjevo najpoznatije po proizvodnji graševine, ovaj vinorodni kraj uspješan je i u proizvodnji brojnih drugih vina.

Wine Gala Rosé
Izvor fotografije: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

Upravo u proljeće na tržište izlaze sve popularnija svježa i lepršava rosé vina, što je bio povod da ih se predstavi širem auditoriju. “Wine Gala Rosé” prvi je u nizu događanja na kojima će se promovirati vina Vinogorja Kutjevo. Svi koji su imali sreću osigurati svoje mjesto na vrijeme, mogli su uživati u vođenoj degustaciji sommelierke Jelene Šimić Valentić, voditeljice poznate Vinske škole Pupitres. Uz čak osam različitih rosé vina, chef restorana Hrvoje Lončarević sljubio je večeru u četiri slijeda. Za potpuni užitak svim čulima, pobrinuo se glazbeni dvojac Matej Podgorščak & Alen Kovačević.

vinkomir kutjevo
Izvor fotografije: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije

///Vrhunska vina, uz glazbu i film, obilježit će kraj svibnja i početak lipnja u Požeško-slavonskoj županiji

Ovakav koncept promocije destinacije osmislila je Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, te ga u suradnji s Udrugom Kulturist iz Požege provela. Rezultat je uspješnog partnerskog odnosa iznimno prvo izdanje “Wine Gala” eventa.

S obzirom na uspjeh prvog izdanja, novi je zakazan već za 28. lipnja ove godine. U istom prostoru održat će se “Wine Gala Sparkling” na kojemu će biti predstavljeni pjenušci Vinogorja Kutjevo. Nema sumnje da će ljetna večer pobuditi novo veliko zanimanje i pružiti još jedan nezaboravni doživljaj za sve koji budu imali prilike biti dio priče.

logo psž i htz

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.