Na Lošinju, kojeg posjećuju već 45 godina, proslavili 60. godišnjicu braka

Njemački bračni par Erika i Bert Witte već su 45 godina vjerni gosti otoka Lošinja i kampa Čikat. No ova godina za njih je posebna, jer su u svojoj omiljenoj destinaciji proslavili 60. godišnjicu braka u krugu svoje obitelji i prijatelja, u restoranu kampa Čikat koji se ovom prilikom posebno za njih otvorio.

Morate pronaći pravu osobu za sebe, kao što smo se mi pronašli, tek tada to funkcionira. Smatram da mi je pronalazak supruge bio kao dobitak na lotu – otkriva tajnu uspješnog braka Bert Witte i dodaje kako im se na Lošinju sve sviđa, od klime do kontakta sa stanovnicima.

Bert nije prestao dolaziti ni tijekom ratnih godina, a jedne se godine na Lošinj vratio čak 7 puta.

Dolazili smo avionom na Krk ili kamionom koji je vozio od Kutine za Njemačku. U Solingenu sam imao depo u tvrtki gdje smo skupljali sredstva za grijanje ili namještaj koji smo prevozili iz Njemačke, preko Kutine za Lošinj, kako bismo otočanima olakšali život. Iako su bila tužna vremena, na taj smo način upoznali mnoge ljude kojima smo pomogli, a s njima smo se godinama nakon sretali i družili – prisjetio se Bert.

Za Lošinj su saznali preko prijatelja, a prvi put na Lošinju su boravili 1974. godine s kamp prikolicom. 1982. godine već su se ‘prebacili’ u kamp Čikat. Svoju kamp prikolicu koristili su do 2011. nakon čega redovno borave u mobilnoj kućici br. 17 i uživaju u pogledu i terasi.

Jako je puno poznanstva i doživljaja s Lošinja koje obitelj Witte neće zaboraviti. Kako i sami kažu, otok je za njih drugi dom. Svakodnevno obavljaju kupnju zajedno, a imaju i svoje ‘stalno mjesto’ u kafiću s pogledom na luku gdje uživaju u pogledu na grad Mali Lošinj. Jedino žale što unatoč brojnim kontaktima s mještanima nisu naučili hrvatski jezik.

Uz tortu i prigodne poklone, tridesetak uzvanika upriličilo je događanje, a slavljenici su imali priliku ‘razbijati’ i tradicionalni krokant.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.