Za dva tjedna počinje WRC Croatia Rally 2024. – oktanski spektakl okupit će 68 posada iz 35 zemalja

spot_img

Krajem ožujka završen je Rally Kenia iz WRC kalendara za 2024. godinu što je bio znak za početak priprema za WRC Croatia Rally 2024. koji će se održati od 18. do 21. travnja.

WRC Croatia Rally 2024
Foto: Uroš Modlic

Već tradicionalno, WRC Croatia Rally počinje ceremonijalnim startom na kojem će biti predstavljane sve posade ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 18. travnja 2024. u večernjim satima. Rally kroz Hrvatsku završava u nedjelju 21. travnja dodjelom trofeja ispred INA Poslovne zgrade u Novom Zagrebu.

Trasa natjecanja i ove godine prolazi kroz pet županija – Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku te kroz grad Zagreb.

reli hrvatska
Foto: Mario Pavlović

Naslov će braniti Velšanin Elfyn Evans, a u Hrvatsku stižu i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu Belgijanac Thierry Neuville, mladi Francuz Adrien Fourmaux, prvak svijeta iz 2019., Estonac Ott Tanak, Japanac Takamoto Katsuta, Norvežanin Andreas Mikkelsen i Luksemburžanin Gregoire Munster.

– Dosadašnja tri WRC Croatia Rallyja ostavila su najljepša i najbolja sjećanja kako vozačima i posadama tako i gledateljima. Uvjeren sam kako imamo sve potrebne elemente da i ovo četvrto izdanje bude spektakularno, istaknuo je u najavi utrke WRC Croatia Rally 2024., Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora.

WRC Croatia Rally 2024
Foto: Uroš Modlic

Neuville trenutačno vodi u poretku prvenstva i nada se kako je baš ovo sezona u kojoj će skinuti sa sebe epitet vječitog drugoplasiranog, nastavlja. Evans će braniti pobjedu u Hrvatskoj, a i danas se prepričava završnica iz 2021. godine kad mu je Ogier preoteo pobjedu na posljednjem brzincu u Kumrovcu za samo šest desetinki sekunde. Ne treba zaboraviti ni Tanaka, Katsutu, Fourmauxa… Sve su to sjajni vozači koji će brojnu publiku držati napetom od prvog do posljednjeg zavoja.

Najveća sportska manifestacija u Hrvatskoj

Čak 22 posade stižu u Rally2 konkurenciji, koju će predvoditi Francuz Yohan Rossel, Finac Sami Pajari i Španjolac Pepe Lopez.

reli hrvatska
Foto: Mario Pavlović

Croatia Rally druga je postaja Junior WRC-a, gdje će se za bodove boriti 18 vozača, među kojima je trenutačno najbolje plasirani u poretku prvenstva Estonac Romet Jürgenson koji trenutačno drži drugu poziciju.

I ove godine prijavio se značajan broj hrvatskih vozača. Njih sedam okušat će se sa snažnom konkurencijom. Viliam Prodan, Jan Pokos i Slaven Šekuljica u klasi Rally3, Tomas Hrvatin, Željko Magličić i Igor Mandić u klasi Rally4 te Igor Tomljanović u klasi Rally5.

najava, press konferencija, hrvatski natjecatelji
Izvor fotografije: WRC Croatia Rally 2024.

– Croatia Rally najveća je sportska manifestacija u Hrvatskoj s iznimno velikim i važnim učincima za sve regije u kojima se održava kao i za cjelokupno domaće gospodarstvo i turizam, izjavio je novoizabrani predsjednik HAKS-a Robert Markt koji je dodao kako ovaj događaj ima iznimno važan značaj i za automobilistički sport u Hrvatskoj budući da približava auto-moto sport građanima u strogo kontroliranim uvjetima uživanja u ovom adrenalinskom sportu.

///WRC Croatia Rally prošle godine gledalo preko 88 milijuna gledatelja širom svijeta

Kako do ulaznica za WRC Croatia Rally 2024.

Ulaznice za WRC Croatia Rally 2024. u prodaji su na POVEZNICI. Ukupno dvadeset brzinskih ispita bit će raspoređeno od petka do nedjelje. U četvrtak, 18. travnja na rasporedu tzv. Shakedown i Ceremonijalni start. U petak, 19. travnja vozit će se osam brzinskih ispita na području Zagrebačke, Karlovačke i Primorsko-goranske županije. Subota, 20. travnja donosi još osam brzinaca u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Finale je na rasporedu u nedjelju, 21. travnja na lokacijama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji te Ceremonijalnim ciljem u Zagrebu.

wrc croatia
Foto: Marjan Radović

Dnevne ulaznice prodaju se po cijeni od 20 eura, a komplet za četiri dana natjecanja po 50 eura. Uz posjet brzinskim ispitima, dnevna ulaznica omogućava i dolazak u servisno parkiralište istog dana. Kompleti ulaznica pak pokrivaju ulaz u servis i brzinske ispite tijekom cijelog trajanja WRC Croatia Rallyja.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.