Zadar Jazz & Blues Festival – tri dana vrhunske glazbe na najljepšoj pozornici u gradu

Zadar će i ove godine u jeku turističke sezone ugostiti ponajbolje svjetske i domaće jazz i blues izvođače. Zadar Jazz & Blues Festival tako će se, po sedmi puta, održati od 28. do 30. srpnja na najljepšoj pozornici u gradu, otvorenoj terasi Muzeja antičkog stakla, uz prekrasan pogled na uvalu Jazine, gradski most i zidine.

Festival će u srijedu 28. srpnja otvoriti svjetski poznati pijanist, Kubanac Omar Sosa (Aguas Trio). Njegova je glazba mješavina afro-latino jazza i ritmova iz cijelog svijeta, a koliko je kvalitetan glazbenik dokazuje nagrada za životno djelo Smithsonian Associates, ali i pet nominacija za nagradu Grammy.

Dan kasnije, u četvrtak 29. srpnja, nastupit će je od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie. On je utemeljitelj kultnog banda Defunkt i već desetak godina surađuje s jakim domaćim jazz & funk snagama, grupom The Bastardz.

Festival završava u petak 30. srpnja, nastupom američke umjetnice Dena DeRose koju kritika naziva “najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn”. Njeno umijeće je možda najbolje objasnio Washington City Paper koji je u kritici napisao: – Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!

Ulaznice za koncerte koji počinju u 21:30 sati, po cijeni od 100 kuna mogu se nabaviti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Zadar i online u sustavu Croatia Tickets.

Izvor i foto: Facebook HNK Zadar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.