Čarolija zagrebačkog adventa moći će se doživjeti i u 10 hrvatskih gradova

Zagrebački solisti, koncertom koji je započeo danas točno u podne u Oktogonu, najavljuju ovogodišnji Advent Zagreb. Podsjetimo, službeno otvorenje manifestacije zakazano za 2. prosinca. Tako se, kroz “zagrijavanje” uz zvuke Vivaldija, Bacha, Čajkovskog i poznate međunarodne božićne pjesme, sve priprema za subotu kada će se, kao i svake godine, upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 16:30. Nakon toga slijedi otvorenje ostalih adventskih lokacija.

manduševac, advent zagreb
Foto: Julien Duval

Posebno ističemo svečano otvorenje Ledenog parka na Trgu kralja Tomislava od 18:30 uz spektakularnu umjetničku reviju na ledu i paljenje lampica u cijelom parku. Ledeni park, već devetu godinu zaredom, nezaobilazna je adventska lokacija.

///Popis najboljih adventskih događanja

Ove godine se otvara uz program pod nazivom Moj Zagreb, tak imam te rad, klizačice sinkroniziranog klizanja “Zagrebačke pahuljice” i goste iznenađenja. Nakon otvorenja Ledenog parka, slijedi paljenje lampica na Zrinjevcu oko 19:45, uz glazbeni program.

///Slatki Zrinjevac priprema pravu čaroliju na najstarijoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji

zrinjevac, lampice, advent zagreb
Foto: Julien Duval

Božićno drvce uz pomoć proširene stvarnosti

– Nestrpljivo iščekujemo još jedan Advent Zagreb koji i ove godine donosi mnoštvo raznolikih kulturnih, gastro i zabavnih programa za posjetitelje. Pozivamo sve da dođu u naš prekrasan Zagreb i uživaju u blagdanskoj atmosferi, ugođaju i toplim emocijama koji oplemenjuju svaku od adventskih lokacija. Ulice, trgovi, prolazi, parkovi – svugdje ćete se moći družiti sa svojim najmilijima te ugrijati ruke na šalici kuhanog vina ili vruće čokolade, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba te dodala kako će se čarolija zagrebačkog adventa moći doživjeti i u 10 hrvatskih gradova kroz sjajno božićno drvce poznatog digitalnog umjetnika Alexeya Severina // Inverse-a uz pomoć aplikacije Equinox XR.

zagrebački advent u 10 hrvatskih gradova
Equinox XR

Božićno drvce spomenutog umjetnika u Zagrebu možete pronaći ispred Hrvatskog državnog arhiva. Isto to drvce bit će vidljivo i u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru i Zadru na njihovim glavnim ulicama i trgovima. Aplikacija Equinox XR je potpuno besplatna i samo ju je potrebno preuzeti s Google i Apple trgovina. Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

///Koncerti, izložbe, predstave… doznajemo što vas očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Zagreba
Naslovna fotografija: Julien Duval

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.