Zagrebački Advent uz 9 glazbenih festivala s 95 koncerata

Sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ovogodišnji Advent u Zagrebu će se održati u nešto drugačijem ozračju i to u periodu od 28. studenog, kada će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća, pa sve do 1. siječnja. Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je prigodne programe kojima nastoji očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi, naravno, u skladu s epidemiološkim preporukama.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se čak 9 različitih prigodnih glazbenih festivala s ukupno 95 koncerata, gdje će, između ostalog, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost. Tu su, naravno, i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu te Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a i pojedini zagrebački muzeji su se uključili s prigodnim programima. Turističke zajednice grada Zagreba je ostvarila promotivnu suradnju i ove godine s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te Hrvatskim željeznicama Putnički prijevoz s kojima su osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.

ON LINE ZAGREBAČKE JASLICE

Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te smo odlučili da i ova, po svim parametrima izvanredna, godina, ipak neće biti iznimka. Tako smo pripremili projekt Svjetlost Adventa gdje smo s 10 institucija na Gornjem gradu inicirali ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu, a pozivamo stanare i sve ostale da postanu dio ove inicijative. Naime, ovim projektom želimo pokrenuti jednu toplu priču, donijeti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti naše sugrađane da se uključe i time daju svoj doprinos Adventu. Drugi novitet jesu Zagrebačke jaslice, točnije online izložba fotografija crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020. godine, a tu je i interaktivna izložba proširene stvarnosti Virtualni božićni prozori. Ova izložba će donijeti dašak božićnog ugođaja koristeći animirane motive ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, a bit će postavljena na 20 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

UREĐUJU SE TRI LOKACIJE U DONJEM TE ČETIRI U GORNJEM GRADU UZ GLAVNI TRG

Osim navedenog u planu je prigodno urediti tri lokacije u Donjem gradu – Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac, Trg Republike Hrvatske, te četiri u Gornjem gradu – plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad. Također ukrašen će biti s Podružnicom Zrinjevac, adventski vijenac oko Manduševca kao i božićni borovi na Trgu sv. Marka te na Trgu bana Jelačića.

Iz zagrebačke turističke zajednice pozivaju sve da ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo i online prijenose na našim društvenim mrežama. Novosti, servisne informacije, kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr, a tu je i adventska ponuda zagrebačkih hotela koji nude posebne blagdanske pogodnosti svim gostima i posjetiteljima.

Tako će ove godine Zagrebački Advent, koji je zadnjih nekoliko godina na “must visit” listi građana cijele Hrvatske, ove godine ipak biti održan, no uz odgovorno uživanje u sadržajima Adventa i u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela. Također osiguran je i online prijenos na društvenim mrežama te na internet stranicama Adventa u Zagrebu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.