Zaronite u čarobni svijet dječje mašte – dobrodošli na 62. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Svojevrsni zaštitni znak Šibenika i njegov snažan trademark, već više od šezdeset dvije  godine predstavlja Međunarodni dječji festival. Festival je prvi put održan 1958. godine, te od tada Šibenik ima dvije stvari: stoljeća svog postojanja i mladost svojih građana.

Prvenstveni razlog održavanja festivala bila je realizacija inicijative i angažmana nekolicine zaljubljenika u umjetnost za djecu, ali se brzo prometnuo u veliki i složeni festivalski mehanizam od međunarodnog značaja. Tijekom festivala Šibenik postaje grad kojeg krase dječji osmjesi, kraljevstvo u kojem vladaju radost i sreća, gdje se svi raspoloživi prostori pretvaraju u igralište, a zidovi boje dječjim snovima.

Međunarodni dječji festival je svoja vrata otvorio u subotu 19. lipnja, te je Šibenik ponovno postao središte jednog paralelnog svijeta u kojem je sve moguće i u kojem možete pustiti mašti na volju.

62. put grad postaje pozornica, ulice pršte kreativnošću, a trgovi su točke zanimljivih susreta. U takvom okruženju nije ni čudno da svaka nova šibenska generacija iznjedri pokojeg glumca, pjevača ili pisca koji ostave dubok trag…

62. put priča kreće s ljetne pozornice, tamo između katedrale i vijećnice, tamo gdje sve počinje i završava… mitsko mjesto na kojem bajke postaju stvarnost…

62. put Šibenik postaje središte dječjeg svemira…

62. put Šibenik postaje jedno veliko dijete.

Ove godine festival donosi 137 programa u 281 terminu, tijekom 14 dana, 27 izvedbi predstava, 21 inozemna izvedba na ulicama i trgovima, 14 domaćih izvedbi, 12 filmskih projekcija, četiri izložbe, sedam promocija knjiga i slikovnica, četiri sportska programa i 42 radionice. U programu sudjeluju i gosti iz deset zemalja svijeta, a Festival je ugostio i 150 djece iz Ukrajine od kojih će dio sudjelovati kao publika, a dio kao izvođači. Cjelokupni program manifestacije nalazi se na POVEZNICI.

Fotografije: Turistička zajednica grada Šibenika

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.