Zašto je jesensko jedrenje nautički san?

Jesen krije razne ljepote: temperature su umjerene, nije vam ni vruće ni hladno., lakše se diše, nema sparine i možete izaći van, a da se ne brinete jeste li se namazali kremom za sunčanje. Nećete gubiti dragocjene trenutke čekajući u raznim redovima, pa ćete imati više vremena za sebe i svoje omiljene aktivnosti, a jedna je od njih je i jedrenje. Da, jedrenje! Mnogi more povezuju isključivo s ljetom, a pritom zanemaruju druga godišnja doba, osobito jesen. Jedrenje u Hrvatskoj u jesen je čarobno, uvjerite se sami…

Gužve su totalno out

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Možete zaboraviti kolone na cestama, zastoje na granici, gužve u zračnim lukama i naguravanje s drugim brodovima u lijepim uvalama.
Više nema nikakve potrebe žuriti se u luke ne biste li našli koji slobodni vez. Mjesto u luci, marini ili uz plutaču u uvali sigurno će vas čekati jer su „ljetni kapetani” otplovili svoje. Uz to, na mnogim mjestima više se ne naplaćuje vez, tako da imate i besplatan „parking” za svojeg ljubimca.

Cijenite jesenske temperature

Nakon užurbanog ljeta pomama za čarterima jenjava, tako da ćete iz marine moći odjedriti baš na onoj jedrilici koju ste si „zapikirali”. Temperature su malo niže, pa je cjelodnevno obilaženje skrivenih jadranskih uvala ugodnije. Dok vi prkosite Jadranskome moru, vaša bolja polovica može bezbrižno uživati u jesenskom suncu.

Nautički san

Jesen donosi mnoge prednosti – vjetrovi su postojaniji, više ih je i pušu stalnim snagama bez većih oscilacija, a zbog učestalije i duže noćne vlage brod se sam ispire od kapljica soli, pa ćete moći više uživati u jedrenju, a manje se brinuti zbog čišćenja. Sami ste na pučini, pored vas zrakom jedre galebovi, a jedini zvuk koji čujete nisu motori, nego šum mora kojem hrabro prkosite snagom vjetra i jedara. Ovo je san svakog nautičara! A i san svakog stanovnika svijeta u ovo doba pandemije kada svi žele izbjeći gužve i pobjeći u prirodu.

Izvor: Croatia Feeds
Foto: Pixabay

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.