ZAVODLJIVA VIRTUALNA RUTA: Casanova vas vodi ulicama Vrsara

Umjesto uobičajene najave još jedne sezone Istra Inspirita, kulturno-doživljajnog projekta koji već devetu godinu zaredom uspješno oživljava povijest, mitove i legende istarskog  poluotoka, uz interpretativnu šetnju sa Giacomom Casanovom, koja se trebala održati 13. svibnja u 19h na pitoresknim ulicama Vrsara, ovoga puta pozivamo vas na virtualnu turu.

Tako će ulicama Vrsara proći veliki zavodnik Casanova, koji će nas uz uzbudljivu priču upoznati sa ovim zanimljivim gradićem. Ovo vam je prilika da upoznate Vrsar, ali i Casanovu kroz zanimljivu i uzbudljivu priču velikog zavodnika i žena koje mu nisu mogle odoljeti.

Vrsar je gradič s predivnim pogledom na more i otoke, a ako niste znali upravo Vrsar spominje najpoznatiji svjetski zavodnik Casanova u svojim memoarima. U Vrsaru se zavodnik našao 1743. godine a Vrsar je opisao kao ružnjikav grad iako je upravo ovdje uspješan je bio u svojim zavodničkim vještinama.

Inače gradski statut iz toga doba potvrđuje pojedine navode iz Casanovinih meomoara a priču će ovog puta virtualno izvesti profesionalni glumci u kostimima koji su rađeni prema slikama odjeće ovog doba.

“Obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedbu nije moguće realizirati uz publiku te smo stoga u isto vrijeme organizirali virtualnu turu na Facebook stranici Istra Inspirita: https://www.facebook.com/istrainspirit/poručuju iz Istarske razvojne agencije.

S velikom željom da kazalište, glumu, doživljaj i emocije –  sve ono što Istra Inspirit čini posebnim i autentičnim već skoro jedno desetljeće, prenesu barem djelomično široj publici, organizirana je interpretativna šetnja Vrsarom – Casanova Tour, u kojoj ćete svi moći uživati virtualno.  Vrijedan glumačko redateljski tim Istra Inspirita kojeg čine Petra Blašković (redateljica i autorica teksta interpretativne šetnje), Mateo Ostojić (snimatelj i video produkcija) te glumci Šandor Slacki (u ulozi Giacoma Casanove), Dejan Gotal (u ulozi gastalda), Sedina Cerovac i Ivona Bulešić (sluškinje Don Girolama) zaslužan je za još jednu inspirativnu šetnju Vrsarom u maniri storytellinga. U sklopu Casanova Tour-a moći ćete otkriti sve tajne uzbudljivog života najpoznatijeg svjetskog ljubavnika dok je za vrijeme Vrsarske grofovije, 1743. godine boravio u Vrsaru, a također i uživati u inspirativnim vidikovcima koji krase ovaj šarmantni ribarski gradić.

Istarska razvojna agencija u sradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar na suradnji već dugi niz godina razvija doživljajni turizam destinacije kroz osmišljavanje novih turističkih proizvoda koji se temelje na oživljavanju povijesno-kulturne baštine i tradicije.

Zanimljivo kako će video uradak interpretativne šetnje osmišljene prema modelu Interpret Europe biti prikazan u sklopu Interpret Europe web conference 2020 – Fostering heritage communities kroz online format od 8. do 11. svibnja 2020., što dodatno dokazuje vrijednost ovoga projekta.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.