Završen 56. Ribarski tjedan u Crikvenici

U Crikvenici je završen 56. “Ribarski tjedan”, manifestacija koja se organizira u čast ribarima i vrijednoj tradiciji ribarstva u Crikvenici. Ovogodišnji slavljenički tjedan svojim je posjetiteljima omogućio bogata kulturna, sportsko-rekreativna i zabavna događanja uz odličnu eno i gastro ponudu.

Najmlađi su u subotnjim jutarnjim satima 27. kolovoza uživali u edukativnoj radionici o ribolovu. U popodnevnim satima je oduševljenje svih prisutnih izazvao lošinjski jedrenjak “Nerezinac”, interpretacijski plovidbeni centar u crikveničkoj luci. Navečer je u centru grada svečano otvoren “Ribarski tjedan”. Toplu ljetnu večer uljepšala je plovidba turističkih brodova predvođena Nerezincem, kao i prezentacija najveće hrvatske navijačke zastave.

Posjetitelje su zabavljali i rasplesali glazbeni sastav “Baruffa” i Alen Nižetić. Glavna zvijezda nedjelje zasigurno je bio “Nerezinac” koji je jedrio crikveničkim akvatorijem uz pratnju crikveničkih jedriličara. Za večernju zabavu se pobrinula klapa “Tramuntana”, a u ponedjeljak Joso Butorac i klapa “Vinčace”.

Kako je spoj ribe i kapljice vina nezaobilazan, pripremljene su vinske radionice i radionice o pjenušavim vinima, koje su se održale u utorak i srijedu. Gosti Crikvenice su u utorak bili počašćeni plovidbom ribarskim brodovima, a za plesni ritam se u večernjim satima pobrinuo Trio “Point”. U program se uključio i Muzej Grada Crikvenice, koji je omogućio slobodan ulaz za sve posjetitelje tijekom Ribarskoga tjedna na izložbama. U Kućici od ribari u Jadranovu u posjetitelji su mogli uživati u brodomaketarstvu Slobodana Cara.

U četvrtak je večer bila prepuna zabave zahvaljujući Festivalu čakavske besede “ČA fest”. Ovaj glazbeno – scenski program s domaćim izvođačima i autorima koji čuvaju i promoviraju razne čakavske govore iz godine u godinu privlači sve veći broj ljubitelja tradicije. Još više smo se približili tradiciji u petak uz interaktivnu edukativnu radionicu tradicijskih vještina uz glazbenu podlogu Trio “Crikvenica”.

Veliko finale, završetak manifestacije, održano je u subotu, 3. rujna. U podne je održana jedriličarska regata krstaša, a u popodnevnim satima regata drvenih barki. Atmosferu su navečer do usijanja doveli Vanna i glazbeni sastav “Grooversi”. Tradicionalno, u ponoć su svi okupljeni mogli uživati u vatrometu.

Jedna od novosti ovogodišnje manifestacije je nagradna igra “Pronađi zlatnu ribicu”. Igra je svakodnevno izazivala uzbuđenje kod svih koji su nestrpljivo tražili naljepnicu zlatne ribice u užem centru grada. Najmlađi su svaku večer od 19 sati mogli uživati u likovnim radionicama na trgu, najšarenijem kutku ovoga tjedna.

Svake večeri tijekom Ribarskoga tjedna za eno i gastro poslastice su se pobrinule gastro kućice na dvije lokacije u centru grada (Fish street food zona i Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’) te vinski sajam “Vina našeg kraja”.

Provjerite već dogodine zašto je domaćima i gostima ovo jedna od najdražih manifestacija. U Turističkoj zajednici Grada Crikvenice zakazuju susret s vama na 57. Ribarskome tjednu sljedeće godine.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Grada Crikvenice

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.