Zbog lošeg vremena odgađa se današnji program Festivala proljeća u Omišlju, sutra na rasporedu dvije tematske ture

Planirani program Festivala proljeća u Omišlju, koji se trebao održati danas s početkom u 16 sati ipak je odgođen zbog najave lošeg vremena. O novom terminu obavijestiti ćemo vas uskoro.

Podsjećamo, u nedjelju, 8. svibnja povodom obilježavanja Svjetskog dana kretanja za zdravlje kojim se promiče važnost tjelesne aktivnosti, u suradnji s Promotiv travel organizirali smo dvije tematske ture.

Prva pješačka tura vodi vas kroz Omišalj, čiji duh prošlih vremena i bogata kulturno-povijesna baština živi u svakom kutku. Nakon okupljanja u Spomen parku u 10 sati, na ulazu u starogradsku jezgru, prema parku Dubec pa sve do ostatka utvrde Fortičina, čiji je položaj s pogledom na pristanište i samo naselje stoljećima bio važna strateška točka.

Nastavlja se dalje do lokaliteta Mirine na kojem se nalaze ostaci ranokršćanske bazilike i rimskog munucipija Fulfinum. Nakon predaha u kompleksu Mirine vraćamo se obalnom šetnicom uz uvalu Pesja do Omišlja.

Broj sudionika je ograničen na maksimalno 50 osoba po turi, potrebno je izvršiti prijavu putem obrasca koji je dostupan na službenoj web stranici TZO Omišalj ili u uredu Turističke zajednice Općine Omišalj, u Njivicama.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.