Zelena oaza razigranog Špancirfesta – atrij Županijske palače mjesto kreiranja nezaboravnih uspomena

Varaždinska županija se i ove godine atraktivnim sadržajima uključuje u najveći hrvatski festival na otvorenom, Špancirfest. Najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije, postaje mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru grada i mjesto susreta s prirodom, aktivnostima na Dravi, vraćenim sjećanjima iz djetinjstva, mjesto gdje se osjeti spokoj, ljepota i snaga prirode. Tijekom festivalskih dana atrij će postati jedinstvena, atraktivno uređena, interaktivna kulisa za fotografiranje i snimanje vlastitih kreativnih razglednica te mjesto kreiranja nezaboravnih uspomena.

Od četvrtka, 26. kolovoza, do nedjelje, 29. kolovoza, zelena oaza pretvara se u mjesto vrhunskog gastro doživljaja. Kroz događanje „Oblizeki Varaždinske županije“ gosti će moći uživati u stoljetnoj tradiciji spravljanja jela od autohtonih namirnica interpretiranih kroz suvremeni gastronomski izričaj. Poslastice će spravljati nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice po popularnoj cijeni od 25 kuna, a uz sama jela posjetitelji će moći uživati u Decanter vinima varaždinskog vinogorja po cijeni od 10 kuna.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Sve ono zbog čega je Špancirfest postao najpopularniji hrvatski festival, opet je tu: top koncerti, ponajbolji ulični performeri iz cijele Europe, urnebesne kazališne predstave pod zvjezdanim nebom, kreativa, umjetnost i bogata izlagačka ponuda na varaždinskim ulicama, inspirativni i zabavni sadržaji za djecu na više lokacija, Vinski grad, neodoljivi zalogaji sa svih strana svijeta i jedinstvena atmosfera koju stvaraju dobro raspoloženi ljudi koji uživaju u kraju ljeta. A kada se zaželite odmora i oaze mira u sred razigranog Špancirfesta svoje mjesto pronađite u Atriju i uživajte svim čulima.

Špancireri će imati prilike uživati i u nebeskoj predstavi balona Varaždinske županije koji će u razdoblju 23. do 25. kolovoza, ukoliko će vremenski uvjeti biti povoljni, u večernjim satima biti podignut na koncertom prostoru Starog grada. Tako će posjetitelji uživo moći vidjeti kupolu balona, ujedno i reprodukciju jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina.

Upravo Dvorište Varaždinske županije ovih će dana biti mjesto susreta, druženja, uživanja u prirodi i gastronomiji, no prije svega mjesto gdje je lijepo doći i ugodno se osjećati. Mi već krećemo put Varaždina, a gdje ste vi?

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije