Zeleno Margaretino leto uz zvuke Beethovena na 321 m iznad mora

Margaretino leto u podosta izmijenjenom izdanju ove godine krase intimniji i osobniji programi posvećeni prirodi, baštini i glazbi. Okosnicu programa čine četiri zanimljive interpretacijske šetnje koje će posjetitelje provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak te pokazati bogatstvo i raznolikost Bakarskog kraja.

Izazovna vremena traže prilagodljivost, pa se i TZ Grada Bakra programom Margaretinog leta koje će trajati od 26. 6. do 25. 7., prilagodila novonastaloj situaciji. Programi će odvesti posjetitelje ususret prirodnoj baštini gdje će uživati u njenim ljepotama i zanimljivostima. Četiri zanimljive ture posjetitelje će provesti kroz Bakar, Ponikve, stari grad Hreljin i Praputnjak.

Članak se nastavlja ispod oglasa

OTVORENJE UZ ŠETNJU “BAKAR NA VRHU”

Šetnju kroz povijest kojom će započeti Margaretino leto, Turistička zajednica Grada Bakra odlučila je ove godine realizirati u suradnji s lokalnim baštinskim profesionalcima koji su zajedničkim snagama osmislili interpretacijsku turu “Bakar na vrhu”. Na otvorenju će zapjevati klapa Vinčace, a posjetitelji će se moći zasladiti oživljenim draguljem gastro baštine, Bakarskom tortom, u kojoj će od sada biti moguće uživati prilikom svakog posjeta Bakru.

TRI ŠETNJE KROZ PRIRODNU BAŠTINU BAKARSKOG KRAJA

Ostale tri šetnje posjetitelje vode u prirodu, a za prvu su zaduženi domaćini koji će posjetitelje provesti kroz zelenu praputnjarsku Dolčinu pa sve do kamenih Takala (Bakarske prezidi)  s kojih se pruža jedan od najljepših pogleda na Kvarneru. U interpretacijskoj šetnji pod nazivom “Otkrij sva lica Praputnjaka” ispričat će i pokazati mnoge povijesne zanimljivosti svog mjesta.

Sljedeću turu pod nazivom “3,2,1… kreni na Hreljin” TZ Grada Bakra realizirat će 3. srpnja u suradnji s najiskusnijim vodičem susjednog Gorskog kotara Jelenom Holenko Pirc iz Lynx and Foxa. Na turi namijenjenoj prvenstveno obiteljima Jelena će predstaviti prirodnu i povijesnu baštinu Hreljinske Gradine na kojoj, na kraju, slijedi spektakularan doživljaj! U godini Beethovena, glazbu slavnog skladatelja Hrvatski gudački kvartet izvodit će u bajkovitoj povijesnoj kulisi, 321 metar iznad mora s predivnim pogledom na Bakar i kvarnerske otoke.

Još jedno događanje u prirodi “Odigraj Hirčevu tajnu razinu” odigrat će se 17. srpnja u Ponikvama u dva termina. Tada će se pripremiti pravo iznenađenje za male i velike, zanimljiva tura s elementima igre, sve popularnijim novitetom. Bit će to interpretacijska tura koja će kroz mozgalice i pitalice oživjeti dva prirodoslovca i profesora koji su živjeli i radili u Bakru – Dragutina Hirca i Narcisa Damina te zanimljivosti koje su otkrili o fenomenu Ponikava!

UMJESTO POMORSKE BITKE

Članak se nastavlja ispod oglasa

Jedrenjaci i topovi će mirovati ove godine jer neće biti Pomorske bitke, ali blagdan zaštitnice Bakra, sv. Margarete, obilježit će se misama i svečanom procesijom kroz Bakar s relikvijom sv. Margarete.  Margaretinu, a ujedno i proslavu Dana grada uljepšat će izložba fotografija „Lipi moj Bakarski kraju“ te koncert ženske klape „Luka“ na Žalu ribara.

Vrlo sadržajan program obuhvatit će još i klasične koncerte Krešimira Lazara i Krešimira Hasa te nastup Varaždinskog baroknog orkestra. Najmlađe pak očekuje kazališna predstava “Vrtuljak života” i crtaonica na Šetnji kroz povijest. Na ovogodišnjem Margaretinom letu neće nedostajati ni opuštanja i zabave koje će donijeti nastup grupe “Crescendo”, koncert Đanija Stipaničeva s bendom te Cabaret show Davora Dretara Dreleta, predstava “Crna kutija” te za kraj legendarni Bakarski susreti i nastup grupe Point.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.