Zimski uvjeti u NP Plitvička jezera, otvoreno skijalište Mukinje

Dobra vijest dolazi nam iz Nacionalnog parka Plitvička jezera gdje je zbog veće količine snijega otvoreno skijalište Mukinje. Udaljeno je oko 2,5 kilometra od Ulaza 2 i hotelskog kompleksa Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno oko pet kilometara od Ulaza 1 i restorana Lička kuća, u smjeru jadranske obale.

Skijalište raspolaže s jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat, koja ih vuče na proplanak, na oko 700 metara nadmorske visine, odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 metara nadmorske visine.

Dužine staza iznose približno 400 metara. Osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami. Zbog blagih strmina staza, s prosječnim nagibom 15%, skijalište je pogodno za početnike, rekreativce i djecu.

U ponudi skijališta je najam skijaške kao i borderske opreme te sanjki, tanjura i lopatica za spuštanje niz padinu. Svu opremu moguće je unaprijed rezervirati.

Radno vrijeme svaki dan od 9 do 16 sati. Tu je i noćno skijanje pod reflektorima petkom i subotom od 17 do 21 sat. Dnevna karta za odrasle iznosi 70, a poludnevna 40 kuna. U ponudi su i višednevne karte, a za djecu, umirovljenike, studente, branitelje i invalide vrijede niže cijene. Cjenik ulaznica i ski opreme nalazi se na POVEZNICI.

Na kraju recimo kako je zbog zimskih uvjeta obilazak Plitvičkih jezera ograničen. Tako su Gornja jezera zatvorena za posjetitelje, a obilazak Donjih jezera je moguć šetnicom povrh kanjona te kosom stazom prema pristaništu brodova P3, ali uz povećan oprez i zimsku obuću zbog snijega.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.