Zimski uvjeti u NP Plitvička jezera, otvoreno skijalište Mukinje

Snijeg je zabijelio Nacionalni park Plitvička jezera, a zbog zimskih uvjeta obilazak je ograničen. Tako su Gornja jezera i kanjon Donjih jezera zatvoreni, a obilazak je moguć povrh kanjona Donjih jezera.

No dobra vijest iz NP Plitvička jezera je kako je zbog dovoljne količine snijega otvoreno skijalište Mukinje. Udaljeno je oko 2,5 kilometra od Ulaza 2 i hotelskog kompleksa Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno oko 5 ilometara od Ulaza 1 i restorana Lička kuća, u smjeru jadranske obale.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Skijalište raspolaže s jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat, koja ih vuče na proplanak, na oko 700 metara nadmorske visine, odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 metara nadmorske visine. Petkom i subotom organizira se i noćno skijanje pod reflektorima.

Dužine staza iznose približno 400 metara, a osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami. Zbog blagih strmina staza, prosječni nagib je 15%, skijalište je pogodno za početnike, rekreativce i djecu.

U ponudi skijališta je najam skijaške kao i borderske opreme te sanjki, tanjura i lopatica za spuštanje niz padinu. Svu opremu moguće je unaprijed rezervirati.

Radno vrijeme svaki dan od 9 do 16 sati, a noćno skijanje petkom i subotom od 17 do 21 sat. Dnevna karta za odrasle iznosi 70, a poludnevna 40 kuna. U ponudi su i višednevne karte, a za djecu, umirovljenike, studente, branitelje i invalide vrijede niže cijene. Cijenik ulaznica i ski opreme nalazi se na POVEZNICI.

Na kraju recimo kako je za korištenje usluga skijališta obavezna COVID potvrda. Ista će se kontrolirati prije same naplate na blagajni te prije ulaska na stazu – prostor skijališta.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.