Znate li na kojem se vašaru bira ‘Princeza pušnice’?

Ako ste iz Baranje, jedan od prvih vjesnika proljeća bit će vam – uz jaglace i visibabe – Proljetni vašar u Karancu. Ovaj je vašar manifestacija s višegodišnjom tradicijom, svake se godine održava na Cvjetnicu, a ove će se godine održati 10. travnja.

U Karancu će ove Cvjetnice prvenstveno uživati gurmani, jer na vašaru se mogu pronaći brojne baranjske delicije. Na štandovima na sajamskoj livadi moći će se pronaći tradicionalni proizvodi poput čvaraka, kulena i slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja će se moći kušati na licu mjesta – šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu i kobasice u kotlovini.

Proljetni vašar postao je do sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Ove će se godine na vašaru okupiti oko 70 lokalnih proizvođača koji će posjetiteljima predstaviti svoje proizvode. Na sajamskim će se štandovima osim tradicionalnih suhomesnatih proizvoda naći i vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.

U sklopu Proljetnog vašara svake se godine održava i izbor za laskavu titulu ”Princeza pušnice”. Najmasnija, najslanija i – najbitnije – najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Program Proljetnog vašara počinje u 9:00 sajmom domaćih proizvoda, a proglašenje ”Princeze pušnice” i najljepšeg štanda predviđeno je za podne.

Dođite i iskusite Baranju u njezinom najukusnijem izdanju!

Foto: TZ Baranje

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.