Ako ste iz Baranje, jedan od prvih vjesnika proljeća bit će vam – uz jaglace i visibabe – Proljetni vašar u Karancu. Ovaj je vašar manifestacija s višegodišnjom tradicijom, svake se godine održava na Cvjetnicu, a ove će se godine održati 10. travnja.
Foto: Dubravko Franjin
U Karancu će ove Cvjetnice prvenstveno uživati gurmani, jer na vašaru se mogu pronaći brojne baranjske delicije. Na štandovima na sajamskoj livadi moći će se pronaći tradicionalni proizvodi poput čvaraka, kulena i slanine, a pripremat će se i tradicionalna jela koja će se moći kušati na licu mjesta – šaran u rašljama, čobanac, gulaš, grah u ćupu i kobasice u kotlovini.
Autor: Dubravko Franjin
Proljetni vašar postao je do sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Ove će se godine na vašaru okupiti oko 70 lokalnih proizvođača koji će posjetiteljima predstaviti svoje proizvode. Na sajamskim će se štandovima osim tradicionalnih suhomesnatih proizvoda naći i vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća.
Autor: Nenad Milić
U sklopu Proljetnog vašara svake se godine održava i izbor za laskavu titulu ”Princeza pušnice”. Najmasnija, najslanija i – najbitnije – najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.
Program Proljetnog vašara počinje u 9:00 sajmom domaćih proizvoda, a proglašenje ”Princeze pušnice” i najljepšeg štanda predviđeno je za podne.
Dođite i iskusite Baranju u njezinom najukusnijem izdanju!
Foto: TZ Baranje