Zračna luka Franjo Tuđman ponovno najbolja u Europi

Već treću godinu za redom Zračna luka Franjo Tuđman najbolja je europskom zračnom lukom. Ovo značajno priznanje rezultat je istraživanja kvalitete zračne luke koje je provedeno prošle godine.

Redovito istraživanje kvalitete usluge provodi Međunarodno vijeće aerodroma (ACI), a treću godinu zaredom putnici i korisnici usluga visokim su ocjenama nagradili Zračnu luku Franjo Tuđman. Prema ovom istraživanju zagrebačka zračna luka proglašena je najboljom u kategoriji zračnih luka veličine od dva do pet milijuna putnika godišnje (Best Airport in Europe by Size and Region) u 2020. godini.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Nagrada je ostvarena u najizazovnijoj i najtežoj godini za cjelokupno zrakoplovstvo. Zračne luke i zrakoplovne tvrtke u cijelom svijetu uzdrmane su zbog pandemije COVID-19. No osim toga Zračna luka Franjo Tuđman bila je suočena i sa kriznim postupanjima vezanim uz potrese koji su u 2020. godini pogodili Zagreb i područje Banovine.

Zračnoj luci Franjo Tuđman ovo je već četvrta međunarodna nagrada zaredom. Prvu, 2017. godine, dobila je kao zračna luka s najvećim unapređenjem u Europi (Most Improved Airport), a zatim su uslijedile tri nagrade za najbolju zračnu luku u Europi.

Inače Kvaliteta usluge aerodroma (ASQ) je vodeći svjetski program ocjenjivanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zračnih luka. Program na terenu tijekom cijele godine provode ASQ agenti, intervjuirajući putnike u zračnim lukama.

Izvor: Zagreb Airport

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.