Zvuci Oktogona – vrhunska javna izvedba najpoznatijih klasičnih autora

U sklopu predstavljanja novog projekta Turističke zajednice grada Zagreba “Zvuci Oktogona”, Zagrebački solisti će u nedjelju, 20. ožujka, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati, održati koncert ususret rođendanu Johanna Sebastiana Bacha. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

– Sa Zagrebačkim solistima realizirali smo, od početka pandemije, čitav niz prekrasnih projekata, približavajući, tako, vrhunsku klasičnu glazbu našim sugrađanima i posjetiteljima. Zahtjevna vremena stvaraju nove mogućnosti, a umjetnici i umjetnost pomažu sa svojim djelima i izvedbama da lakše prođemo kroz životne realnosti, stoga ovim putem zahvaljujem Zagrebačkim solistima što su se uključili u projekt Zvuci Oktogona, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Članak se nastavlja ispod oglasa

– Pozicioniranje Zagreba kao turističke destinacije s naglaskom na kulturu pravi je put za naš grad jer itekako ima temelja u našim brojnim umjetnicima i institucijama. Čast nam je što nas je Turistička zajednica izabrala kao izvođača u projektu Zvuci Oktogona, rekao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla i podsjetio na crticu bečke kritike jednog nastupa Zagrebačkih solista “ako želite slušati Mozarta – idite u Zagreb”.

Na kraju recimo kako će se Zvuci Oktogona održati tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima najpoznatija djela klasične glazbe.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.