7 zanimljivosti o aktivnom odmoru u općini Ližnjan

Ako ste ljubitelj prirode i rekreacije ne bi trebali zaobići općinu Ližnjan, koja nudi raznovrsne mogućnosti za aktivni odmor. Donosimo Vam sedam zanimljivosti ove općine za koje bi prema našem mišljenju mogle biti razlog za posjetu jugoistoku Istre.

1. U općini Ližnjan-Lisignano nalazi se područje ekološke mreže Luka Budava – Istra. Područje je sastavni dio najveće očuvane mreže prirodnih područja u Europskoj uniji, a zaštićeno je radi dobro očuvanih šuma hrasta česmine (Quercus ilex L.) u površini od 1.237 hektara. Proteže se uz samu obalnu crtu općine u dužini od 17,5 kilometara, odnosno zauzima 56% ukupne obalne crte općine.

///Ližnjan: Neotkrivena oaza netaknute prirode

2. Krajolici općine Ližnjan svojom konfiguracijom idealni su za avanturistički biciklizam.

3. Žuti cvjetovi brnistre prekrasan su ukras ližnjanskog krajobraza. O brnistri Ližnjanci govore s puno poštovanja i ljubavi pa ne čudi da je svoje mjesto pronašla i u grbu općine Ližnjan-Lisignano.

4. Ljubitelje kajakarenja posebno će oduševiti slikoviti otočić Levan koji krasi jedna od najljepših pješčanih plaža Istre.

///Atraktivno podmorje, dobri vjetrovi i idilična priroda za nezaboravnu avanturu u općini Ližnjan

5. Originalno zvono s olupine “Cesare Rossarol”, jedini sačuvani predmet s lakog razarača, čuva se u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli. Visoko je 33, a široko 30 centimetra.

6. Ni promatrači ptica neće biti zakinuti na području općine Ližnjan, a posebno će biti sretni oni koji će, tijekom ljetnih mjeseci, naići na pčelaricu Merops apiaster, vrlo rijetku i živopisnu pticu.

7. Na području općine Ližnjan moguće se baviti lovom i ribolovom, a na svoje će doći i svi zaljubljenici u trekking, odbojku na pijesku i paintball.

///7 gastro tajni općine Ližnjan

Naslovna fotografija: Pulsevents/ Turistička zajednica općine Ližnjan

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.