9. Noć vina u Dunavskom kraljevstvu vina i starina održat će se u Starom podrumu

Zovu ga „Dunavskim kraljevstvom vina i starina”, nadaleko je poznat po svojoj gostoljubivosti, a zanimljivo je kako ima i restoran s Michelinovom preporukom. Srijemski grad Ilok, grad kraljevskih vina i najistočniji hrvatski gradić koji jednostavno morate posjetiti.

Iločki podrumi i ove Vas godine pozivaju na 9. Noć vina koja će se održati u petak 10. rujna u 20.30 sati. Turističko naselje Stari podrum za tu priliku na jednu noć postaje mjesto u kojem oživljava prošlost, gdje se veliča božanska kapljica i gdje je na prvom mjestu uživanje, uz vina protkana snagom Dunava i ponosom tradicije. Upoznajte Ilok, grad koji ima najljepše izlaske sunca, vrhunske tramince, jednoga sveca, moćni Dunav i vinorodnu Frušku goru. Oduševit će vas njegova povijesna jezgra koju je još u 15. stoljeću utvrdio vladar Nikola Iločki. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovaj vrhunski vinski događaj u najistočnijem hrvatskom gradu poziva vas na kušanje 7 odabranih vina Iločkih podruma s degustacijskom čašom. Organizirano je i vođenje i razgledavanje vinskog podruma iz 1450. godine kao i nastup trojice glazbenih profesionalaca Goran Ilić- gitara i vokal, Slaven Batorek- klavir i Ivica Murat – saksofon, udaraljke, flauta sa obradama domaćih i stranih pop klasika te čarobni ambijent terase Starog Podruma.

BUTELJIRAO VINA PRIJE BORDEAUXA I BURGUNDIJE

Jeste li znali da je kneževska obitelj Odescalchi u svojim Starim podrumima u Iloku čak 200 godina prije Bordeauxa i Burgundije punila vino u posebne pakovine? Na taj način štitila je reputaciju od preprodavača koji su ga miješali s vodom ili vinom lošije kvalitete. Od davnina se vino iz Iloka cijenilo na europskim dvorovima, a upravo se iločki Traminac prije šezdesetak godina pio na krunidbi kraljice Elizabete II. Upućeni kažu da je ova kraljevska sorta upravo u Srijemskom vinogorju dala svoj maksimum. S dvadesetak vinarija na vinskoj cesti danas je Ilok nezaobilazna destinacija za sve vinoljupce koji neće propustiti obilazak Starog podruma i posjet Principovcu, nekadašnjem ladanjskom imanju Odescalchijevih u srcu vinograda.

Pozivamo vas u Ilok i donosimo vam kratak video iz Iločkih podruma #kontinentjeuvijekin

Posted by Turističke priče on Monday, August 16, 2021

Naslovna fotografija: Arhiva Iločki podrumi

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.