Adrenalinski bike park: Otvoren je porečki pump-track!

Poreč je bogatiji za još jedan sadržaj – adrenalinski bike park – popularno zvani pump track, koji je otvoren na Gradskom kupalištu na lokaciji nekadašnjeg beach bara Colonia Iulia Parentium. Radi se o prvom takvom adrenalinskom parku na hrvatskoj obali.

Investitor – TZ Poreč – ovim ulaganjem želi obogatiti ponudu za male i velike rekreativce, kao i polaznike Ljetnog kampa. Adrenalinski park, koji podrazumijeva pump track i skills poligone, namijenjen je za bicikle, romobile, skejtove i role, te će njime pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište zaokružiti bogatu ponudu različitih sadržaja, te međusobnu povezanost plaže, teretane na otvorenom, pump tracka i novouređenog dječjeg parka.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Poreč je grad s puno epiteta i jako su ponosni na činjenicu da je grad za mlade i grad sporta, pa se svake godine trude – u suradnji s mladima i klubovima – uređivati nove sadržaje poput igrališta, poligona, teretana na otvorenom i sličnog. U gradu smatraju kako je ulaganje u javne sadržaje ulaganje u sve generacije.

Porečki je pump track definitivno na najljepšoj poziciji i prvi je na ovoj strani Jadrana, a proteže se na 902 metra kvadratna i namijenjen svim generacijama i zasigurno će ga jednako voljeti i turisti i domaći.

Inače, pump track staza je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično. Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Savršen je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva okretnost i brzinu. Umjesto pedaliranjem ili odguravanjem, korisnici se na pump track stazi pokreću mijenjanjem položaja svojih tijela gore – dolje. Ovaj inovativan princip kretanja čini ovakvu stazu atraktivnom i drugačijom od svih sličnih igrališta i sportskih terena.

Gradsko je kupalište odabrano kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje. Plan je nastaviti ulaganje u bike-infrastrukturu u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja i to kroz brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike karata, promotivne akcije sigurnosti biciklista na cesti te druga infrastrukturna ulaganja.

Pump track je ukomponiran u okoliš, te se prilikom uređenja nisu rušila stabla, već su posađena i nova, a za sve korisnike na ulazu se nalazi tabla s pravilima ponašanja i uputama o korištenju.

Info, foto: Turistička zajednica Grada Poreča

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.