Prvi adrenalinski bike park na Jadranu uskoro se otvara u Poreču

Poreč će uskoro biti bogatiji za još jednu outdoor atrakciju – adrenalinski bike park. Nedavno su započeli pripremni radovi na uređenju bike parka na lokaciji popularnog pump tracka na Gradskom kupalištu. Bit će to prvi takav adrenalinskom parku na Jadranu, nakon što su ranije slični parkovi realizirani u Dugoj Resi, Svetoj Nedelji, Virovitici, Kutini i Velikoj Gorici.

Ovom investicijom Turistička zajednica Grada Poreča želi dodatno proširiti već vrlo bogatu ponudu za male i velike rekreativce, domaće i goste. Adrenalinski park – koji podrazumijeva pump track i skills poligone – bit će namijenjen za bicikle, romobile, skejtove i role, te će njime pješačko-rekreativna zona Gradsko kupalište zaokružiti bogatu ponudu različitih sadržaja – plažu, teretanu na otvorenom, pump track i novouređeni dječji park.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Pump track staza je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik staze omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Pump track staze pogodne su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično.

Na stazi se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti. Savršena je za učenje temeljnih vještina i trikova, kao i za trening vrhunskih biciklista, jer zahtijeva okretnost i brzinu. Umjesto pedaliranjem ili odguravanjem, korisnici se na pump track stazi pokreću mijenjanjem položaja svojih tijela gore – dolje. Ovaj inovativan princip kretanja čini stazu atraktivnom i drugačijom od svih sličnih igrališta i sportskih terena.

Gradsko kupalište odabrano je kao lokacija zbog velike frekvencije biciklista upravo tim pravcem, a i studija razvoja biciklizma je bike park predvidjela upravo ondje, sukladno važećim urbanističkim planovima i uz odobrenje Mjesnog odbora. Pritom se planira nastaviti ulaganje u bike-infrastrukturu u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja kroz brendiranje staze Mirna – Limski kanal, postavljanje nove signalizacije, tisak novih bike-karata, promotivne akcije sigurnosti biciklista na cesti, ali i druga infrastrukturna ulaganja.

Porečki je kraj dobro poznat kao savršena destinacija za sve ljubitelje kretanja na dva kotača. Pregršt odličnih staza nudi uzbudljive vožnje duž morske obale, ali i ruralnim zaleđem, mediteranskim šumarcima, uz ostatke kaštela, prethistorijskih gradina, crkava i rustičnih vila. Stotine i stotine kilometara MTB, obiteljskih i cestovnih bike staza s imenima poput Maximus Agri, Staza lovrečkih kapetana, Tragovima istarskog pršuta, Staza istarskog vina, Tri kaštela ili Dolina divova bude radoznalost i želju za pokretanjem. Ove su staze uređene, sigurne i zanimljive, a nude raznolikost prirodnih podloga – od makadamskih staza do zemljanih šumskih puteljaka – pa tu doista svatko može pronaći onu koja je savršena baš za nju ili njega.

Nova pump track staza i skills poligoni na Gradskom kupalištu u Poreču će zaljubljenicima u outdoor aktivnosti sigurno biti izazov za iskušavanje nečeg novog i drugačijeg. Dovršetak radova na stazi očekuje se kroz mjesec dana, a posebno veseli činjenica da se prilikom uređenja parka neće rušiti niti jedno stablo, a budući će se pump track i dodatno ozeleniti.

Foto: TZG Poreča

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.