Adventski laboratorij radosti i veselja

Znate li kako je Općina Fužine, čarobna gorska rivijera prekrivena snježnim prekrivačem, za advent istinski laboratorij radosti i veselja? Posebno ovog vikenda, u subotu 17. prosinca najmlađe posjetitelje očekuje “Dan u laboratoriju Djeda Mraza”. U edukativno-znanstvenoj predstavi Djed Mraz će, uz pomoć znanosti, dati odgovore na neka od kompliciranih pitanja.

Naime, Djed Mraz svake godine primi mnoštvo pisama s bezbroj različitih upita i želja. No, neke želje su poprilično zahtjevne. Kako izraditi vlastitu raketu? Kako napraviti vulkan? Kako napraviti gigantske balone? To su samo neka od pitanja na koje će dati odgovore Djeda Mraz razigranom društvu najmlađih posjetitelja u Goranskom božićnom selu u Fužinama.

Predstavu vodi Miro Čabraja, glumac i vlasnik kazališta La La Land koje je u osam godina rada produciralo osam kazališnih komada. Kazalište popularizira znanost  i umjetnost te želi pridonijeti ljepoti i radosti djetinjstva svojih polaznika. Ujedno, osigurava tzv. STEM pristup ranoj znanstvenoj, tehničkoj, tehnološkoj i umjetničkoj edukaciji i animaciji. Ne postoji granica učenja i zabave za djecu. Najveće oduševljenje djeca će doživjeti kada imaju priliku iskusiti i isprobati nešto edukativno, kreativno i zabavno.

Radionica počinje u 14 sati, a nakon ovog fantastičnog laboratorija radosti i veselja uživat će se i u nastupu plesne skupine Marigold. U 15 sati dijelit će se i božićni darovi, a iza toga djeca će se družiti s vilama i vilenjacima iz Šumske bajke u okviru tematske kreativne radionice koja traje sve do 17 sati.

U subotu, u jutarnjim satima bit će organiziran šahovski turnir Sv. Nikola za djecu do 16 godina. Turnir se održava u Domu kulture u Fužinama, a uspjeh će se nagraditi medaljama za osvojena prva tri mjesta.

U nedjelju, 18. prosinca u Goranskom božićnom selu posjetitelji će uživati u nastupu tamburaša Zrinski. Od 14 sati na rasporedu je kreativna radionica za djecu “Izrada ukrasa za božićno drvce” koju vodi Antonia Čop. Najmlađi sudionici će uz pomoć voditeljice izrađivati božićne dekoracije za bor. Izabrat će svoj željeni motiv i salveta tehnikom ukrašavat će drvenu podlogu. Svi će se ukrasi izrađivati od prirodnih materijala, a na ukrasima će moći istaknuti lijepe želje.

Uoči ovog adventskog vikenda, točnije u petak 16. prosinca održat će se Dječja božićna priredba i Božićni sajam u Domu kulture Fužine u izvedbi učenika Osnovne škole Ivanke Trohar. Priredba i sajam počinju od 17 sati. Nakon školske priredbe adventsko druženje nastavlja se u kinu Lič uz animirani film Grinch, omiljeno zeleno gunđalo koje priprema razne nepodopštine.

Za organizaciju bogatog adventskog programa pobrinuli su se Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s udrugama i dionicima lokalne zajednice. Detaljne informacije o programu potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine.

Izvor fotografija: Općina Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.