Advent u Zagrebu: Bal na Mažurancu i Ledena bajka na Ribnjaku počinju ovaj vikend

U trećem vikendu manifestacije Advent u Zagrebu, točnije od petka, 15. prosinca, i subote, 16. prosinca, započinju nova dva događanja.

Advent u Zagrebu događanja
Foto: Tomislav Zeljko, izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

Bal na Mažurancu, koji će u petak započeti u 20 sati izvedbom Marka Tolje, predstavlja samo početak. Naime, do 31. prosinca na istom mjestu očekuju nas nastupi raznih glazbenika i DJ-eva, među kojima se izdvajaju Melita Lovričević jazz kvartet, 16. prosinca od 20:30, te ansambl Lado, 19. prosinca od 19 sati.

S druge strane, u subotu, 16. prosinca, Ledena bajka otvara svoja vrata u parku Ribnjak, pružajući djeci posebno osmišljeni i najzabavniji park s predstavama i radionicama u određenim terminima.

///Koncerti, izložbe, predstave… doznajemo što vas očekuje na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu

Koncert na Badnjak uz prigodne adventske i božićne pjesme iz Hrvatske i drugih zemalja

– Uz dekorativnu zonu na Svačićevom trgu gdje se od 9. prosinca smjestio Veliki, veliki Božić, veseli nas da ovaj tjedan Mažuranac postaje dvorana za bal na otvorenom uz koncerte ansambla, kvarteta, tria i solista. Dodatno Ledena bajka će za naše najmlađe, kao najblistaviji park za djecu, ostati otvorena sve do 7. siječnja. Već bih sada posebno najavila Koncert na Badnjak, 24. prosinca na Trgu bana Jelačića koji će, s početkom u 11 sati, izvesti združeni pjevački zborovi pod ravnanjem dirigentice Hede Gospodnetić, uz instrumentalnu pratnju Dore Remenar na klaviru i Sebastiana Jurića na gitari, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

veliki veliki božić
Foto: Tomislav Zeljko, izvor: Turistička zajednica grada Zagreba

///Čarolija zagrebačkog adventa moći će se doživjeti i u 10 hrvatskih gradova

Važno je napomenuti i obilježavanje 125. obljetnice Umjetničkog paviljona u Zagrebu. Obljetnica će kulminirati u petak, 15. prosinca, na Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava. Radiofonijska izvedba na ledu Pavlice Bajsić održat će se u 19 sati, dok će rođendanska proslava početi u 20 sati. Osim toga, Žive božićne jaslice, s prvim prikazivanjem u subotu, 16. prosinca, dodatno obogaćuju adventsko iskustvo.

///Popis najboljih adventskih događanja

Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb: www.adventzagreb.hr.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.