Snježne pahulje ukrasile advente u Gorskom kotaru

Gorski kotar u vrijeme adventa oblači jedinstveno slavljeničko ruho u kojem uživaju mali i veliki, a posebno kada ga ukrase nebeske snježne pahulje. Eteričan je doživljaj uz toplu vatricu koja pucketa u kaminu, kuhano vino ili čaj promatrati kako priroda u goranskom kraju oblači svoj snježni ogrtač.

Neodoljiv gorovit goranski kraj poznato je hrvatsko odredište gdje možete napraviti savršenu grudu, najšarmantnijeg snjegovića ili očaravajućeg anđela u snijegu. Već ste se prošlog vikenda mogli odvažiti na prvi sanjkaški spust niz goranske padine. Ako snijeg nastavi padati ovim tempom i skijaši će ubrzo moći uživati u goranskom savršenom spustu i to bez dugotrajnih iscrpnih vožnji i mukotrpnog prelaska granica.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Dok nam zima potiho otvara svoja snježna vrata, Gorani su vam pripremili niz adventskih događanja i najslasnije blagdanske goranske delicije, a svakako ćete imati prigodu uživati i u autohtonim proizvodima domaćih OPG-ova. U Delnicama se otvorila čarobna Delnička adventska bajka, u Ravnoj Gori uživajte u Božićnoj bajki, a u Fužinama u očaravajućem živopisnom adventu.

Svakako se podružite s Bakom Mraz i njezinim vilenjacima, koji stoluju u Delnicama tijekom blagdana, a otvorenje Delničke adventske bajke pratio je i vatromet te puštanje lampiona dobrih želja. Posjetitelje u Selu Bake Mraz i Čarobnoj šumi očekuje vožnja kočijom, jahanje na poniju i konju, veseli vlakić “Krampus”, facepainting, bogati sajam i interaktivna bajka. Svakog vikenda tijekom Adventa u Delnicama ćete imati prigodu uživati u bogatom programu s nizom raznoraznih kreativnih radionica za djecu, glazbenim nastupima, a ovogodišnja velika delnička jelka ukrasila se ukrasima koje su izradila djeca iz lokalne škole s puno pažnje i ljubavi.

U Fužinama se ne propušta paljenje adventske svijeće, jahanje konjića na igralištu pod branom, čarobnoj vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscom, malenim konjićem Hugom i veselim Djedom Božićnjakom, kreativne dječje radionice… U poznatom izletištu Šumska bajka u Liču uživajte u paljenju Adventskih baklji, kićenju bora, poklonima iznenađenja te se podružite se s lanetom, srnom, jelenom lopatarom i divljim svinjama.

U Ravnoj Gori svake nedjelje do Božića sudjelujete u paljenju adventskih svijeća uz domaće kolače, kuhano vino i čaj te uživajte u glazbenom programu kada nastupaju kulturno-umjetnička društva, najvjerniji čuvari tradicije našeg zavičaja. Stoga, ne čekajte uređaj za teleportaciju, već organizirajte dolazak u Gorski kotar, jer se ne propuštaju snježne radosti, božanstven advent i najmilozvučnija škripa mekog snijega pod vašim nogama dok hodate najljepšim predjelima ovog hrvatskog planinskog dragulja.

Dakako, u Gorskom kotaru imate mogućnost uživati u bogatim adventskim programima ali možete izabrati i potpunu izolaciju od ostatka svijeta posjetom idiličnim vidikovcima, uživanju u šetnji stasitim šumama, uz jezera i rijeke jer ovaj kraj istražujte u svim ritmu i u skladu sa svojim željama.

Naravno, ako kojim slučajem već niste rezervirali smještaj za svoj željno iščekivani zimski godišnji odmor sada je pravo vrijeme jer i ove godine Gorani očekuju zimski boom. Više informacija o programima ovogodišnjeg zadivljujućeg snježnog Adventa u Gorskom kotaru potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice Gorskog kotara.

Sva događanja i ponuda u goranskim restoranima te smještajnim kapacitetima usklađena su s epidemiološkim mjerama, a posjetiteljima se savjetuje držanje distance i praćenje svih drugih nužnih mjera. Iz ureda Turističke zajednice Gorskog kotara poručuju: – Dobro nam došli dragi posjetitelji u naš goranski kraj! Uživajte bez rezerve u prazničnom goranskom ozračju te uz malo pažnje, pozornosti i razumijevanja čuvajmo naše zdravlje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naslovna fotografija: Petehovac/ Turistička zajednica Gorskog kotara

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.