Drugi adventski tjedan u Općini Fužine ogrnut idiličnim bijelim pokrivačem

Drugi adventski vikend u Općini Fužine prati niz događanja kao i idiličan bijeli ogrtač. Najmlađi posjetitelji uživat će u pisanju pisma Djedu Božićnjaku, sadit će svoju prvu jelkicu, sudjelovati u dječjim igrama i osvojiti vrlo atraktivne nagrade. Posebno se vesele jahanju konjića na igralištu pod branom kao i vožnji oko jezera Bajer sa simpatičnim Ujom i konjićem Liscem.

Danas već od 14 sati posjetitelji će moći sudjelovati u natjecanju u igri “Pogodi Božić” u dvije kategorije, obiteljskoj i dječjoj. Djeca i članovi obitelji gađat će s lopticama zadane mete i osvajati bodove ovisno koju metu pogode. Nakon proglašenja i podjele nagrada slijedi radionica “Pričam ti Božićnu priču” koja se nastavlja druženjem uz božićne priče uvijek dobro raspoloženih teta iz Društva naša djeca. U 18 sati pali se druga adventska svijeća.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Nedjelja, 5. prosinca rezervirana je za ono što svaki pravi vilenjak mora znati, a to je zasaditi smreku u vazu kako bi duh Božića uvijek mogao biti u njihovom domu. Kako zasaditi smreku najmlađe posjetitelje naučit će Antonia Čop u vremenu od 12 do 15 sati. Donacija za radionicu je simboličnih 20 kuna, a smrekice će najmlađi učesnici moći ponijeti doma.

Od 14 do 18 sati na rasporedu je radionica gdje se za ukrašavanje bora izrađuju personalizirane kuglice. Na radionici će izraditi i vlastitu jelkicu kojom mogu ukrasiti svoju dječju sobu. Na taj nečin će djelić doživljaja s idilične goranske rivijere prenijeti u svoj dom. Na radionici “Jelka za moju sobu” crtat će se i stvarati jelkice kao čestitke i ukras za Božić.

U špilji Vrelo od 16 sati održat će se magičan glazbeni doživljaj. Radi se o adventskom podzemnom koncertu na kojem će nastupiti Marin i Goranka Tuhtan. Posjetitelji će uživati u zvukovima mezzosoprana i tenora u najčarobnijoj špilji u ovom dijelu Europe.

Advent ne bi bio moguć bez toplih fritula, domaćih kobasica sa zeljem, kuhanim vinom i toplim čajem o čemu će se brinuti Fast food Kampica i Koruto Food Factory. Posjetitelje očekuju domaći proizvodi od meda, bobičastog voća, lavande, suhomesnati i mliječni proizvodi te suveniri kojima se ne može odoljeti. U obližnjim restoranima sve posjetitelje očekuju bogati jelovnici s najslasnijim plodovima gorja biljnog i životinjskog svijeta.

U izletištu Šumska bajka u Liču od 10 do 17 sati posjetitelji mogu sudjelovati u paljenju adventskih baklji, radionicama za djecu u toplom zimskom vrtu, kićenju bora. Također, očekuju ih pokloni iznenađenja za najmlađe i ljekovito piće dobrodošlice za odrasle, uz neizostavno druženje sa srnom, jelenom lopatarom, lanetom i divljim svinjama.

Možete učiniti dobro djelo i donijeti hranu za psiće ili dekicu. Njih će članovi udruge Društvo naša djeca i Udruge mladih Domino dostaviti u Azil za nezbrinute životinje u Liču.

Fotografije: Općina Fužine

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.