Dubrovnik u TOP 10 najpoželjnijih europskih destinacija za 2021.

Američki mediji ponovno su uvrstili hrvatske destinacije na svoje popise za putovanja. Tako je časopis posvećen putovanjima Conde Nast Traveller uvrstio Dubrovnik i dubrovačko područje u TOP 10 najpoželjnijih europskih destinacija za putovanja u 2021. godini.

U članku “Top 10 best places to visit in Europe in 2021.” Hrvatska se našla na devetom mjestu najatraktivnijih destinacija za iduću godinu. Osim Hrvatske, na popisu su se našle destinacije poput Azorskih otoka, talijanskog Salenta, grčke Chanie, Helsinkija te Slovenije.

Dubrovnik je predstavljen kao popularno odredište za fanove serije Game of Thrones, ali i kao grad poznat po blizini prekrasnih Elafitskih otoka: Koločepa, Šipana i Lopuda. Lopud je posebno istaknut kao grad s prekrasnim franjevačkim samostanom iz 15. stoljeća, jedinstvenim kamenim kućama i egzotičnim vrtovima.

Također, renomirani američki portal Travel Pulse Hrvatsku je uvrstio na popis 20 zemalja u koje američki građani slobodno mogu putovati ove zime, uz predočenje negativnog testa na korona virus. Riječ je o portalu koji od 2002. godine objavljuje vijesti iz svjetske turističke industrije, kao i važne informacije o destinacijama i dobavljačima.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Naslovna fotografija: Screenshot Conde Nast Traveller

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.