Aplikacija ‘Visit Gorski’ otkrit će vam sve tajne ovog bajkovitog kraja

Želja ljudi za povratkom prirodi tijekom pandemije u prvi je plan gurnula aktivni odmor u do tada neistraženim destinacijama, a Gorski kotar se posljednjih godina u tom smislu nametnuo kao savršeno odredište.

Čisti zrak, šume, rijeke i jezera ono je po čemu se Gorski kotar ističe. Ova zelena oaza i njezina netaknuta priroda obiluju jedinstvenom ljepotom i mirom. Nekada kraj kojeg se zaobilazilo zbog njegove neprohodnosti, danas je idealno mjesto za odmor i veliki raspon aktivnosti.

Visit Gorski

Nedavno razvijena aplikacija “Visit Gorski“ osmišljena ja da gostima boravak učini što bezbrižnijim.

Prije svega, aplikacija se ističe modernim i intuitivnim dizajnom što je prva ključna karakteristika koju korisnici zapažaju.

Za početak, na početnom će vas zaslonu dočekati informacija o vremenskoj prognozi, usklađena s vašom trenutnom lokacijom. Na glavnom zaslonu istaknuta su preporučena događanja, a njih je moguće filtrirati prema regijama, trenutnoj udaljenosti i prema kategorijama događanja.

Događanja možete favorizirati i dodati ih u svoj native kalendar. Tu je i mogućnost direktnog poziva iz aplikacije, ali i upute za dolazak do mjesta događanja ovisno o vašem načinu putovanja.

Aplikacijom možete virtualno prošetati Gorskim kotrom, ili pak koristiti interaktivne karte za lakše snalaženje i istraživanje ovoga fascinantnog kraja uživo.

Uputite se u potragu

Za pristup dijelu funkcija potrebna je prethodna prijava u aplikaciju putem emaila i verifikacijskog broja koji pristiže na unesenu email adresu. Svi prijavljeni korisnici imaju mogućnost primanja push notifikacija koje ih obavještavaju o nadolazećim preporučenim i omiljenim događanjima, a također mogu sudjelovati u interaktivnoj igri Take a Quest.

Ova je zabavna igra osmišljena tako da se korisnicima pri posjeti raznim lokacijama Gorskog kotra dodjeljuju bodovi, odnosno Kvarkovi. Igra se sastoji od zadanih izazova različitih težina, pa tako primjerice možete ostvariti 200 bodova pri posjetu Fužinskom jezeru, a završetkom izazova imenom Uživaj u prirodi postižete ukupno 700 bodova. Osvojeni kvarkovi rangiraju vas na rang listi, a prvih 10 najboljih igrača dobiva posebne bedževe.

“Visit Gorski“ vrlo je bogata sadržajem, pa turistima i domaćima omogućava da na jednom mjestu pronađu sve ono što ih interesira na području Gorskog kotra: od događanja, atrakcija, restorana, smještaja pa sve do zdravstvenog turizma.

Gorski kotar ima sve

Očarat će vas i nadahnuti foto i video materijali destinacije, njezine gastro ponude i mogućnosti smještaja. Od iznimne će vam koristi biti interaktivne i turističke karte u aplikaciji, te karte pješačkih staza.

Bilo da svoj boravak u Gorskom kotru vidite kao priliku za aktivan odmor ili kao jednostavno, neopterećeno uživanje u opuštajućem ambijentu, aplikacija “Visit Gorski“ pomoći će vam da iskusite i doživite ono najbolje što ovaj kraj nudi.

Potpuno osvježenje u vrućim danima ljeta kupanjem u kristalno čistim rijekama i jezerima, planinarenje, šetnje, bicikliranje ili veslanje na svježem zraku, zimske radosti na snijegom prekrivenim padinama – sve to Gorski kotar ima i s veseljem dijeli sa svojim gostima.

A upravo je boravak u prirodi jedan od naših saveznika u izbjegavanju i prevladavanju stresa.

Ljepota Gorskog kotara, čisti planinski zrak i izvrsna hrana pokreću tijelo, inspiriraju, motiviraju i donose novu energiju. Gorski kotar je neodoljiva prirodna oaza za dobro raspoloženje u sva godišnja doba, a aplikacija “Visit Gorski“ vaš će boravak učiniti još opuštenijim i dodatno vas nadahnuti na istraživanje.

Foto: Turistička zajednica Gorskog kotara

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.