Art park otvorio sezonu u zagrebačkom Ribnjaku

spot_img

S temom Odiseja u svemiru: 2021. počelo je ljeto u najljepšoj gradskoj hladovini, a vikend otvorenja na novoj lokaciji pratili su odlična glazba i umjetnički program. Cijela priča nastavlja se sve do rujna.

Projekt Art park ove se godine “pomaknuo” svega nekoliko metara bliže zidinama parka Ribnjak. Svoju putujuću umjetničku galeriju ugodno je smjestio pod krošnje najljepšeg gradskog parka. Kolektiv Jutarnja šetnja među prvima je kistom revitalizirao postojeće zidove, a njihove svemirske avanture samo su jedan djelić ovogodišnje street art galerije na otvorenom.

Radovi Dominika Vukovića i Ivana Oštarčevića mogu se razgledati kao zasebna umjetnička djela. Marin Remić je od postojećih kućica napravio svemirske stanice. Galerija će već ovih dana biti nadopunjena novim radovima sjajnih Lunara i Albe Miočev, a program se za vikend nastavlja u nekoliko smjerova.

Art park u Ribnjaku – program prvog vikenda

Kad se sretnu tri Latinoamerikanca u Zagrebu nastaje fantastična glazbeno-scenska priča koja će premijerno biti izvedena večeras u 20:30 sati. Trio Berna, Lucas i Popiño ujedinili su se u multidisciplinarni projekt u kojem kombiniraju cirkus, glazbu i komediju za sve uzraste. Ova tri umjetnika zasebno su putovala svijetom dok se nisu upoznali u Hrvatskoj. Posebno za Art park osmislili su glazbeno-cirkusku fantaziju. Prije zajedničkog showa, Berna i Lucas nastupit će kao Mad Duo s početkom u 19 sati.

U petak 18. lipnja, od 18 sati, bit će predstavljena nova etiketa Art park piva koju ove godine potpisuje slikar Mislav Lešić. Jedinstveno parkić pivo nastalo je u suradnji s Pivovarom Medvedgrad koja ga već petu godinu za Art park kuha kao ukusni pitak Vienna lager. Večer će upotpuniti koncert benda Integralni zvuk.

U subotu 19. lipnja, od 16 do 20 sati, u parku će se predstaviti program “Meet the Designer” nastao u suradnji s omiljenim Mango Sticky Rice Vintage. Posjetitelji će moći otići kući s dobrim umjetničkim i modnim komadom. Cijelu priču začinit će majstori dobre glazbe Marvel i Bizzo.

U nedjelju 20. lipnja, u 17 sati, Teatar CIRKUS Punkt održat će besplatnu radionicu glume i fizičkog teatra. Radionica je namijenjena svim uzrastima iznad deset godina, a prijave se vrše na e-mail.

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku će svakodnevno ostati otvoren za druženja sve do 4. rujna 2021. Posjetitelji u nastavku ljeta mogu očekivati brojne radionice za velike i male, glazbene i filmske večeri, jutarnje sate joge. Tu je i program posvećen održivosti, recikliranju i “zelenim pričama”, sati i sati stolnog tenisa, ljuljanje na Ljuljački za čitanje. Ne zaboravimo ni redovite vintage buvljake, piknike, izložbe i prezentacije mladih umjetnika, te još mnogo sadržaja za sve generacije.

Detaljne informacije pratite putem društvenih mreža te službenih FB / IG profila.

Fotografije: Ernest Mazarekić i Bruno Vranić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.