Zavirite u prvi art’otel u Zagrebu: Heritage hotel kao originalni rad slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana

Adventi u Hrvatskoj

Peti u Europi, a prvi u Hrvatskoj art’otel Zagreb otvoren je na adresi Petrinjska 7. Novi art i lifestyle hotel jedinstveno je mjesto u kojem ćete biti okruženi mnoštvom suvremene i moderne umjetnosti. Investicija od nešto više od 18 milijuna eura u povijesnu zgradu u centru glavnog grada rezultirala je kategorizacijom hotela kao heritage hotel odnosno hotel baština.

Ovaj umjetnički hotel rezultat je bezbrojnih sati posvećenih detaljima, estetici i gostoprimstvu. Svaka soba, svaki kutak i svaki zalogaj u restoranu priča priču o ljubavi prema gostoprimstvu, umjetnosti i kulturi.

art’otel Zagreb je peti hotel u Europi pod hotelskim brendom art’otel, a još dva hotela istog brenda otvaraju se u Londonu i Rimu 2024. Zajedničko svim hotelima je što su uvijek smješteni u kozmopolitskim metropolama diljem Europe.

art’otel Zagreb se nalazi unutar zgrade Židovske liturgijske općine, predivne zgrade koja je djelo poznatih arhitekata Freudenreich & Deutsch iz 1928. godine, a zgrada je jedna od najljepših primjera zagrebačke Art Déco arhitekture. Restauriranjem hotela u suradnji s konzervatorima pazilo se da se u potpunosti sačuva povijesna važnost i njen autentični izgled.

Umjetnik je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja

Koncept hotela, osim arhitekture i moderno uređenog interijera, jedinstvenim čini umjetnik koji je glavna nit vodilja vizualnog doživljaja hotela i daje mu posebnu umjetničku atmosferu. U Zagrebu hotel predstavlja originalni rad poznatog slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana u čemu će uživati svi ljubitelji umjetnosti. Srž brenda je umjetnost, tako da art’otel Zagreb izlaže zbirku originalnih djela renomiranog umjetnika.

Hotel art’otel Zagreb ima 110 soba punih umjetnosti, uključujući 5 apartmana, četiri sobe za poslovne sastanke opremljene najsuvremenijom tehnologijom, spa i wellness, unutarnji bazen, fitness i rooftop bar s panoramskim pogledom na grad, koji se otvara 2024. godine u potpunosti.

Ljubitelji gastronomskih užitaka uživat će u panazijskom restoranu i baru Yezi koji se otvara u studenom i kojeg predvode vrhunski gastronomski majstori, uz glavnog chefa grupe, svjetski priznatog Wernera Seebacha, izvršnog chefa Dinu Kneževića i etebliranog dim sum chefa Tom Tian Hau Lowa.

art’otel Zagreb smješten je u živopisnom starom dijelu hrvatske prijestolnice, okružen povijesnom arhitekturom, ključnim znamenitostima i na pješačkoj udaljenosti od mnogih glavnih atrakcija grada, uključujući glavni trg i Zagrebačku katedralu što je posebno važno turistima, koji su prvi gosti art’otela.

Foto: Arena Hospitality Group d.d., art’otel Zagreb

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.