Autentična Istra – dobra hrana i dobro raspoloženje

spot_img

Autentična Istra – Good mood / Good food promotivni je film, koji obuhvaća dio gastronomske ponude područja turističkih zajednica središnje Istre, Grada Buzeta te općina Barban, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj (14 JLS-ova). Film je realiziran u režiji i produkciji labinske tvrtke Level 52. Okosnicu čini bogata lokalna gastronomija i dobro raspoloženje koje istarska domaća hrana potiče.

U filmu je tako vizualno predstavljena perjanica istarske kuhinje: tartufi, pršut, vino, čripnja, sir, kamenice, domaća tjestenina, slastice poput Cukerančića i Kristovih kruna te drugih. Gledatelj u filmu susreće domaćine koji se nalaze na polju, u svojim ugostiteljskim objektima i proizvodnim jedinicama. Na taj način se pokazuje izvornost i kvaliteta domaće hrane koja se nudi u središnjoj Istri.

Pored gastronomskih doživljaja, prikazani su i ostali jedinstveni doživljaji koji se nude. Tu je spavanje na slami, vožnja prekrasnim krajolicima, kušanje svježe hrane na polju ili na barci, ručanje među vinogradima, druženje s domaćinima… Kako naratorica u filmu ističe, to je mjesto “gdje je lokalno svjetsko” i gdje se može “okusiti bogatstvo i izvrsnost domaćeg”.

Prema riječima autora Sanela Isanovića, čitav film osmišljen je kao putovanje koje započinje buđenjem para turista na krevetu od slame. Film obiluje panoramskim snimkama središnje Istre, brežuljcima okupanim suncem, poljima s balama sijena, šumama i kadrovima prekrasnog krajolika.

Gledatelji upoznaju ponosne tragače za tartufima sa svojim vrijednim psima, nonice koje pokazuju starinske recepte svojim unucima, pastire, djecu koja jedu rukama i uživaju u hrani u polju, ali i turiste koje istražuju vinske podrume, leže na travi, jedu usred vinograda, voze se na traktoru… Ideja što raditi u Istri u bilo koja doba godine tako ne nedostaje.

Na kraju recimo kako je promotivni film objavljen je na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Fotografije: Screenshot Autentična Istra – Good Mood / Good Food

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.