Balinjerada 2024.: Spust na karićima najluđa je utrka na svijetu

Uzbuđenje slavnog spusta na “karićima”, duhovite maske, kreativna vozila iz kućne radinosti i pregršt dobre glazbe, sve to donosi opatijska Balinjerada 2024. koja će ove nedjelje probuditi izvrsnu atmosferu i Opatiju pretvoriti u maškarano središte ljubitelja karnevalske tradicije i dobrog provoda.

Balinjerada Opatija
Foto: Anton Unković

Ovoga vikenda opatijskim ulicama će zavladati dobro poznati zvuk “roštanja balinjera”. Natjecateljski duh i uzbuđenje, grad će ispuniti izvrsnom atmosferom. 41. izdanje Balinjerade, tradicionalne opatijske karnevalske manifestacije zaštićenog imena i žiga, održat će se u nedjelju, 4. veljače, i okupiti brojne natjecatelje i gledatelje koji su željni iskusiti slavni spust niz glavnu ulicu na vozilima na kugličnim ležajevima izrađenima u kućnoj radinosti.

Svi posjetitelji željni adrenalina moći će saznati što su karići te kakav je osjećaj na njima juriti asfaltom. U 10 sati, osim treninga i prijava natjecatelja, počinje i program “Taxi balinjera”. Uz stručnu pratnju vozača, na posebno pripremljenim vozilima, stazom će se spuštati tko god poželi.

Balinjerada Opatija
Foto: Petar Kurschner

Karneval u Opatiji na vrhuncu

Nakon službenog defilea niz stazu će se sjuriti natjecatelji u kategorijama monopatini, karići unjuli, karići dvojki. Stazom će prodefilirati i Merikanska vozila kod kojih cilj nije brzina, već se nagrađuju u kategoriji “za lepo videt”. Osigurane su nagrade za najbrže, najmlađe, najdojmljivije, ali i najsporije kariće, a tradicionalno će biti proglašena i Miss Balinjerade.

Za dobru zabavu i izvrsnu atmosferu u karnevalskom duhu pobrinut će se “otac Balinjerade” Duško Jeličić – Dule i njegova Bonaca na startu te Dellboysi na cilju, dok će odličnu atmosferu održavati Mario Lipovšek Battifiaca koji će natjecatelje ispratiti na startu utrke, Irena Grdinić pozdravit će ih na središnjem dijelu kod Tisak Medije, a Dražen Turina Šajeta dočekati u cilju.

Po završetku utrke karnevalska zbivanja će se nastaviti defileom karnevalskih grupa i zabavom na Slatini, gdje će se u 13 sati održati i “Kukalka” – morska verzija Sinjske alke u režiji Opatijskih kukala.

///Dječji karnevalski korzo: Razigrane male maškare Opatiju pretvaraju u šarenu slikovnicu

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.