“Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” – besplatne interpretacijske šetnje gradom Krkom

spot_img

Storytellling, kao kulturno-turistički proizvod, pruža osjećaj nezaboravnog iskustvenog turističkog doživljaja, legendi i priča iz grada i otoka Krka koji su povijesno autentični, ali su prilagođeni i sadašnjem mjestu i vremenu. Riječ je o inovativnom kulturno-doživljajnom proizvodu koji je ujedno i marketinški alat, ali i komunikacijsko sredstvo.

Storytelling u Krku, gradu povijesti i kulture, inovativni je sadržaj i predstavlja jedinstveni doživljaj za posjetitelje destinacije koji nudi putovanje kroz vrijeme, odmak od klasične turističke ponude isticanjem kulturnih specifičnosti i prezentiranjem baštine na suvremen način.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, tijekom srpnja i kolovoza održavat će se besplatna tematska vođenja, odnosno interpretacijske šetnje gradom Krkom, na hrvatskom, engleskom, poljskom i njemačkom jeziku. Prva će se šetnja održati 7. srpnja, kao prezentacijsko vođenje za turističke djelatnike, prvenstveno one zaposlene u turističkim agencijama i na recepcijama hotela i kampova, koji će, u konačnici, taj sadržaj i nuditi svojim gostima.

Kroz vođene interpretacijske šetnje gosti će moći saznati zanimljivosti i crtice iz života najslavnijih stanovnika grada Krka, knezova krčkih Frankopana, na zanimljiv i interaktivan način. Po završetku šetnje očekuje nas i kratko uprizorenje knezova Krčkih Frankopana.

Interpretacijske šetnje Krkom do kraja kolovoza

Interpretacijske šetnje/ Guided Walking Tours na temu “Frankopani, koji i dalje žive kroz nas” vodit će Slavica Peričić i Monika Mikolajska, licencirani turistički vodiči, a održavat će se prema sljedećem rasporedu:

  • 07. srpnja 2021. – vođenje na hrvatskom jeziku
  • 14. srpnja 2021. – vođenje na engleskom jeziku
  • 21. srpnja 2021. – vođenje na poljskom jeziku
  • 28. srpnja 2021. – vođenje na poljskom jeziku
  • 04. kolovoza 2021. – vođenje na njemačkom jeziku
  • 18. kolovoza 2021. – vođenje na engleskom jeziku
  • 25. kolovoza 2021. – vođenje na njemačkom jeziku

Polasci su u 19:30 sati, mjesto susreta kod Sunčanog sata na rivi u gradu Krku, a šetnja traje sat vremena. Šetnja uključuje i ulaznice za posjet Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru Krk, otvorenom u sklopu kulturno-turističke rute Putevima Frankopana. Vođenje je besplatno za sve prijavljene. Zbog ograničenog broja polaznika šetnje, zainteresirani za pojedinu šetnju se mogu prijaviti u Turistički informativni centar u gradu Krku putem telefona ili putem e-maila.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.