Besplatni turistički razgled starog grada Krka

Na inicijativu Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, povodom 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, Udruga turističkih vodiča Kvarnera već tradicionalno organizira besplatne organizirane razglede, a ove godine inicijativi se pridružio i grad Krk.

Svi zainteresirani građani i posjetitelji ove subote, 15. siječnja u podne, mogu se uključiti u razgled staroga grada Krka, koji uključuje i posjet Frankopanskom kaštelu te Interpretacijskom centru povijesti pomorske baštine otoka Krka; mjesto polaska je na rivi ispred sunčanog sata.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske organizira projekt “Upoznaj svoju zemlju”, kroz besplatna vođenja za građane u gradovima Hrvatske, povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske.

Uz organizaciju besplatnih razgleda u gradovima u kojima djeluju udruge članice ZDTVH-a, istovremeno su organizirana i besplatna vođenja u manjim gradovima koji pripadaju područjima županija u kojima djeluju udruge članice ZDTVH-a, kao i u sredinama u kojima nisu osnovane udruge turističkih vodiča. Prije nastupanja pandemije, ovaj iznimno uspješan projekt održao se u isto vrijeme u 60 gradova diljem Hrvatske.

S obzirom na pozitivne reakcije velikog broja građana i medija proteklih godina, projekt se ponavlja i ove godine te ukazuje na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Razgled grada Krka će se održati bez obzira na vremenske prilike i uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Najave su obavezne na email adresu: kvarner.guides@gmail.com. Potrebno je navesti broj prijavljenih osoba te lokacija za koju se prijavljujete (grad Krk). Sve dodatne informacije moguće je dobiti na broju: 095/ 86 11 913.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.