Biciklistički vikend na Rivijeri Crikvenica

Rivijera Crikvenica u svibnju je domaćin zanimljivog projekta Experience Crikvenica (Health & Outdoor), projekta koji povezuje zdravlje, zabavu, aktivnosti na otvorenom i zdravu gastronomiju. Sve to na lokaciji na kojoj nastaju vaše najzanimljivije uspomene.

Tri tematska vikenda donose zanimljiva i raznovrsna događanja, besplatna za sve korisnike. Od 14. do 15. svibnja “dojurit” ćemo na kotačima jer nas čeka Biciklistički vikend. U subotu se od 10:30 sati spaja fizička aktivnost s digitalnom tehnologijom tijekom programa Kids Cro Race Demo. Djeca će, podijeljena u kategorije, voziti virtualne biciklističke utrke na trenažerima, a na velikome ekranu će biti prikazana animacija vožnje uz simulaciju ceste.

Podjela nagrada je predviđena za 14 sati. Biciklistička tura by Kristijan Đurasek (centar Crikvenice – Tribalj – Selce – centar Crikvenice) vozit će se od 16 sati. Pod vodstvom hrvatskog biciklista olimpijca, prijavljeni će imati priliku uživati u crikveničko – vinodolskoj rivijeri na dva kotača. Prijava za Kids Cro Race Demo i Biciklističku turu by Kristijan Đurasek je moguća na POVEZNICI.

Nedjelja je rezervirana za 8. XC maraton Crikvenica koji se vozi kroz crikveničko – vinodolsku rivijeru, a boduje se za XCM Kup Hrvatske 2022. Početak utrke je u 10:30 na Trgu Stjepana Radića. Utrka koja svake godine privuče više stotina ljubitelja biciklizma iz Hrvatske i drugih zemalja ima stazu A dužine 67 kilometara i stazu B – 47 kilometara. Prijave su moguće do 13. svibnja stoga požurite! Podjela nagrada je predviđena za 16 sati. Više informacija možete pronaći na www.bkc.hr.

Slijede još dva aktivna vikenda, a na svoje će doći i gastroljupci

U drugom po redu tematskom vikendu, 21. i 22. svibnja, spojit će se odgođeni Dječji sportski vikend i Vikend rekreacije. Centar Crikvenice će postati veliki teren za sport i zabavu za djecu i odrasle. Posljednji vikend, 28. i 29. svibnja, namijenjen je veslanju i interpretativnoj šetnji u Jadranovu.

Nezaobilazan dio zdravog načina života jest i hrana, stoga će se domaći vrsni kuhari u odabranim restoranima pobrinuti da uživate u zdravim menijima po promotivnim cijenama. Meniji su zamišljeni u tri slijeda do 150 kuna ili pet sljedova do 250 kuna.

Odabrani restorani i hoteli na Rivijeri Crikvenici su: Boutique hotel Esplanade, Burin, hotel Crikvenica, Karoca, Rosalia (Heritage Hotel Stypia), Trabakul u Crikvenici, Domino u Dramlju te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu. Na svoje će doći svi gastroljupci, neovisno o tome vole li više meso, ribu ili povrće. Dođite i uživajte u rapsodiji okusa i mirisa.

A kako bi vaš doživljaj jedne od najpoznatijih destinacija zdravstvenog turizma bio još intenzivniji, zdravstvene će se ustanove rivijere (Thalassotherapia Crikvenica, Terme Selce) pobrinuti za posebnu ponudu tretmana i usluga. Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Crikvenice i Facebook stranici Crikvenica – Croatia.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.