Bikademy App urbana mobilnost: Bicikliraj, skupljaj kilometre, štedi CO2 i osvajaj nagrade

Brojne metropole i europski gradići zatvaraju svoje centre za motorizirana vozila i razvijaju rješenja kojima bi potaknuli svoje stanovnike i turiste na korištenje bicikla ili drugih održivih prijevoznih rješenja. Stoga nije iznenađujuće da će, prema procjenama, svjetsko tržište platformi za urbanu mobilnost dosegnuti vrijednost od oko 25 milijardi dolara do 2035. godine s Europom kao najvećim tržištem.

veliko blato, malo blato

Takvim platformama stiže novo, u potpunosti jedinstveno, hrvatsko rješenje urbane mobilnosti u sklopu Bikademy cikloturističkog proizvoda. U istoimenu, potpuno redizajniranu mobilnu aplikaciju uvrštena je značajka “Challenges” čiji je cilj poticanje svakodnevnog bicikliranja uz prikladne mjesečne nagrade.

///Kako bi postao uspješan Bikademy student, trebaš samo dvije stvari: bicikl i dobru internetsku vezu

Naime, ova značajka je izazov u kojem svi mogu sudjelovati u četiri kategorije prema dnevnoj količini prijeđenih kilometara: od 0 do 10 km, od 10 do 20 km, od 20 do 60 km, i više od 60 (60+) km.

Tijekom mjeseca korisnici mogu sudjelovati u sve četiri kategoriji ovisno o prijeđenim kilometrima pojedinog dana. Na primjer, korisnik je jedan dan biciklirao šest, a drugi 26 kilometara. Prvi dan ulazi u kategoriju od 0 do 10 km, a aktivnost drugog dana u kategoriju od 20 do 60 km.

bikademy app

Smanjenje ugljičnog otiska

Praćenjem kilometara prati se i ušteda emisije ugljičnog dioksida za vrijeme bicikliranja u odnosu na vožnju osobnim automobilom. Prema istraživanju znanstvenika iz Oxforda, dovoljno je samo jednom dnevno izabrati bicikl umjesto automobila da bismo smanjili svoj prosječni ugljični otisak za do 67 %.

– Izabrali smo četiri kategorije jer bicikl mogu voziti gotovo svi i nije vezan samo za sportaše. Nadamo se da ćemo potaknuti mnoge da biciklom idu i do kvartovske trgovine, na posao ili u posjet obitelji i prijateljima, istaknuo je Krešimir Herceg, vlasnik Bikademy-a.

Za sudjelovanje u izazovu s drugim korisnicima, potrebni su mobilna aplikacija, bicikl te internetska veza. Bikademy Challenges video pogledajte ovdje.

Ova značajka je koristan alat i poduzećima koja rade na održivim praksama kako bi motivirali svoje zaposlenike da bicikliraju do posla. Time se ostvaruju i druge prednosti poput kvalitetnijeg fizičkog i mentalnog zdravlja zaposlenika. Na sučelju posebno prilagođenom poduzeću prikazuju se tablica zaposlenika u svim kategorijama, ukupno prijeđeni kilometri i brojčani zapis o ukupnoj uštedi CO2.

Uz ovu novu značajku urbane mobilnosti, za korisnike u redizajniranoj aplikaciji ostaje i dobro poznata cikloturistička značajka “Studies”. S tom značajkom Bikademy je krenuo kao ideja, zatim aplikacija te naposljetku i poduzeće.

bikademy pag

Bikademy studij

Bikademy je krenuo kao inovativni cikloturistički koncept koji, baš poput formalne akademije ima Studente, Studije i Ispite. U besplatnoj Bikademy aplikaciji potrebno je izabrati Studij – regiju ili grad, te biciklirati do Ispita – lokacija unutar Studija. Ispiti su ne samo poznate kulturne i prirodne znamenitosti, nego i skriveni dragulji koje vrijedi otkriti. Za položiti Studij i osvojiti nagradu potrebno je napraviti check-in u aplikaciji kod zadanih Ispita unutar odabranog Studija. Ispiti se mogu probiciklirati tijekom više dana i redoslijedom po želji Studenta.

Bikademy Studiji dostupni su diljem Hrvatske: u pet slavonskih županija, Istri, Zagrebu, Križevcima, Šibeniku, Rabu i na otoku Pagu.

Kako bi se bicikliranje dodatno približilo onima koji ne bicikliraju učestalo, Bikademy je dobio još dvije značajke, tzv. “Special Challenges” i “Special Studies”.

bikademy app

Riječ je o ograničenom vremenskom izdanju značajki “Challenges” i “Studies” pa tako, na primjer, svi mogu sudjelovati u “Special Challenges” značajki tijekom sedam dana povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

S druge strane, “Special Studies”, su Studiji ograničenog trajanja povodom određenih događanja i značajnih prilika. Najčešće je riječ o Studijima s manjim brojem Ispita za vrijeme konferencija povezanih sa samom događanja.

To je savršen način za poduzeća, gradove i razne ustanove koje se žele dodatno povezati sa svojom ciljanom publikom i promovirati održivost kao jedan prioriteta današnjice.

Novi Bikademy Studij - istraži znamenitosti Križevaca

Preuzmi Bikademy, bicikliraj i osvajaj nagrade već danas!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.