Bikademy Pag: Na biciklu odaberete studij (mjesto) i biciklirajte do ispita (lokacije)

Otok Pag sve više privlači ljubitelje outdoora, a njegovi nevjerojatni burom isklesani krajolici mamac su za bicikliste. Grad Pag i okolna mjesta umrežena su kroz inovativni cikloturistički proizvod Bikademy koji je predstavio novi Studij – grad Pag i južni dio otoka Paga. Idealna je to nadopuna na Studij Novalja sa sjevernim dijelom otoka kojeg je Bikademy otvorio prošlog listopada.

Tako su osigurali da cikloturisti, biciklisti i rekreativci mogu otkriti jedinstvene lokacije ovog djela otoka, a kroz Bikademy i osvojiti nagrade bez obzira gdje su na otoku.

“Pag Will Rock Your World” naziv je ovogodišnje kampanje koja pokazuje sve razloge zbog kojih Pag, na pozitivan način, može uzdrmati nečiji svijet. Mjesečev otok je ogoljen od bure pa igra riječju “rock” dodatno ukazuje na značaj kamena. Bilo da je riječ o krajoliku, šarmantnim uličicama ili nevjerojatnoj arhitekturi grada Paga, kamen je svjedok bogate prošlosti grada i saveznik u današnjici.

Bikademy je koncept koji, baš poput formalne akademije ima studente, studije i ispite. Zadatak Bikademy Studenta je izabrati Studij (regiju ili grad) i biciklirati do zadanih Ispita (lokacije unutar Studija). Kada dođu do Ispita, potrebno je napraviti check-in na besplatnoj Bikademy mobilnoj aplikaciji nakon čega dobivaju nagradu za obilazak svih Ispita odabranog Studija.

Video kojim je pokrenuta “Pag Will Rock Your World” kampanja:

Studij Pag, osim grada Paga, sadrži još šest Ispita: Forticu, Kolansko polje, vidikovac Paška Vrata, Stari grad Pag, Šimune i Veliko blato.

Krešimir Herceg, vlasnik Bikademy-a, naglašava kako bicikliranje, kao jedan od najodrživijih oblika kretanja, osigurava manje emisija CO2 i gužvi te istovremeno povećava fizičku aktivnost i zdravstvenu dobrobit.

Smanjenje gužve i čišći zrak ključno je za ugodniji život lokalnog stanovništva i bolje iskustvo turista. Upravo je misija Bikademy-a omogućiti to kroz motiviranje ljude na istraživanje kulturne i prirodne baštine biciklom te istovremeno promovirati destinacije kao poželjne za cikloturiste.

– Bikademy je još jedna prilika za pozicioniranje grada i otoka Paga kao idealne destinacije za aktivni turizam i cikloturiste. Ovim partnerstvom očekujemo povećanje broja cikloturista i rekreativaca i na manje poznatim kulturnim i prirodnim atrakcijama grada Paga i okolice, dodala je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga.

Otvaranje ovog Studija omogućili su Turistička zajednica Grada Paga, Općina Kolan te Općina Povljana uz partnere Bikademy-a, Enna Grupu i Giant Hrvatska koji je osigurao nagrade.

Izvor fotografija: Bikademy

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.