BITE Zagreb – suvenir s umjetničkim potpisom

Zagreb je dobio novi suvenir s umjetničkim potpisom – BITE Zagreb, tradicionalnu zagrebačku poslasticu u modernom ruhu. Ovogodišnji Advent u Zagrebu u punom je jeku, a njegovi posjetitelji imaju priliku kući ponijeti novi jestivi zagrebački suvenir – BITE Zagreb!

Inovativna zagrebačka manufaktura BITE ART ovaj put osmislila je ručno rađene paprenjake na kojima su utisnute brojne prepoznatljive vizure i simboli hrvatske metropole. Među njima se nalaze ilustracije zagrebačkog žegača, Gričkog topa, Meštrovićevog paviljona, Crkve Sv. Marka, Hendrixovog mosta, šestinskih kišobrana, kumice s Dolca i drugi jedinstveni simboli grada Zagreba. 

Suvenir BITE Zagreb oduševit će zaljubljenike u ovaj grad, podjednako kao i turiste koji ga posjećuju prvi put. Motivi s ambalaže i paprenjaka pričaju priču o kulturi, arhitekturi, muzejima, hrani, parkovima, običajima i ljudima, dok je stil ilustracija usko povezan s idejom koja stoji iza prezentacije Zagreba na BITE ART način.

Ovaj atraktivan proizvod sastoji se od osam ukusnih, aromatičnih ručno rađenih paprenjaka s reljefnim prikazima najprepoznatljivijih zagrebačkih simbola. BITE ART je i ovaj put ostao dosljedan pa ambalaža nije otpad nego je pakiranje suvenira osmišljeno tako da bude interaktivno. 

Naime, njegovo dno pretvara se u zdjelicu s motivom zagrebačkog tanjurića pa se tako servirani keksi mogu poslužiti obitelji i prijateljima. Da je koncept ove živopisne ambalaže zanimljiv i inovativan dokazuje i objava na poznatoj dizajnerskoj platformi Behance gdje je BITE Zagreb istaknut kao Featured project u kategoriji “Packaging”.

U BITE ART-u kažu kako je ovaj proizvod nastao još 2019. iz ljubavi prema Zagrebu kojem su htjeli ponuditi nov i moderan suvenir 21. stoljeća, a koji je istovremeno temeljen na tradiciji koja seže još od doba Augusta Šenoe. U osmišljavanju novih proizvoda uvijek se trude angažirati i promovirati veliki hrvatski kreativni potencijal, a budućnost ovog projekta su nove suradnje s ilustratorima na drugim hrvatskim destinacijskim suvenirima, pa tako uskoro u ponudu planiraju uključiti i druge hrvatske gradove i autore.

BITE Zagreb se može kupiti na par frekventnih lokacija u centru Zagreba poput Croatian Design Shopa Take me home u Tomićevoj 4 i dućanu Domaći okusi u Radićevoj, a može ga se naručiti i online putem webshopa biteart.hr.

Radi se o proizvodu koji odlično funkcionira kao suvenir, kao poklon za obitelj i prijatelje, ali i poslovne partnere kojima hrvatska kreativna scena itekako ima što ponuditi, kako na dlanu tako i na tanjuru.

Foto: Design Bureau Izvorka Jurić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.