BRASS PALMAS FESTIVAL – u Baški se održava festival limene glazbe uz more 

Svake se godine krajem lipnja u Austriji organizira veliki Woodstock event za ljubitelje limene glazbe “Woodstock der Blasmusik” na kojem bude preko 70.000 ljudi. Već petu godinu Baška je domaćin “mini” verzije tog festivala pod nazivom BRASS PALMAS FESTIVAL – FESTIVAL LIMENE GLAZBE UZ MORE koji se upravo održava. Zajedničkim snagama organizatori Splashline i Anklang kreirali su ovaj jedinstveni format 2018. godine.

Woodstock der Blasmusik, BRASS PALMAS FESTIVAL

Od 21. do 24. rujna oko 2.300 Nijemaca i Austrijanaca, ljubitelja puhačkih instrumenata, okupiraju zlatni otok i Bašku kako bi proslavili “Ljubav, mir i limenu glazbu” uz more. Od jutarnje šetnje na plaži do zalaska sunca u beach clubu, gosti festivala i glazbenici zajedno slave, zajedno sviraju i provode četiri dana u idiličnom okruženju Baške.

BRASS PALMAS FESTIVAL i ove godine ima bogat glazbeni program

Na ukupno četiri pozornice nastupit će 15 glazbenih sastava sa ukupno 105 izvođača. Oni su redom: Fäaschtbänkler, da Blechhauf’n, Kaiser Musikanten, Viera Blech, WüdaraMusi, Keller Steff Big Band, CubaBoarisch 2.0, Alpenblech, Schnopsidee, Blech&White, BradlBerg Musig, Blusnknepf, Junger Swing, Obikrainer, DJ Martinez.

Jutarnji program počinje u Porto Beach Clubu – na samoj plaži uz ugodne koktele i odličnu plesnu glazbu. U poslijepodnevnim satima Pool Stage u Baška Beach Camping Resortu mami kombinacijom bazena i vrućih zvukova,. Navečer se gosti festivala okupljaju na dnevnom Finalu na glavnoj pozornici Brass Palmas pod šatorom pored Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar. Svestranog programa ne manjka. Osim na pozornicama, zabava je osigurana i na party brodu te Brass Bayu u sklopu Bunculuka Camping Resorta.

Gosti festivala popunili su kapacitete kampova i hotela, ali također borave i u privatnim apartmanima u Baški. Jedno je zajedničko, bilo na pozornici ili u smještaju – svuda odzvanja limena glazba!

Prekrasna pješčana plaža u Baški, sunce i more dok u pozadini odzvanjaju zvuci alpske folklorne glazbe jedinstveni su doživljaj koji se ne smije propustiti!

Turistička zajednica općine Baška, Općina Baška, brojni ugostitelji i mještani Baške te njezini posjetitelji od prvog dana podržavaju i svakog rujna željno iščekuju ovaj zabavni festival, koji se ujedno svake godine održava u razdoblju posezone. To svakako pridonosi ostvarenju još boljih turističkih rezultata na koncu mjeseca rujna.

Ukupna ostvarena noćenja komercijalnog smještaja od početka godine do današnjeg dana iznose 962.848 noćenja. To je trenutno 98,10% ostvarenja u odnosu na isto razdoblje 2022. godine (981.540). Ukupan broj ostvarenih dolazaka je 171.102 odnosno 99,46% ostvarenja u odnosu na 2022. godinu (172.06).

Izvor i foto: Turistička zajednica općine Baška
Naslovna fotografija: Sanjin Ilić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.