Otkrijte tajanstvene čari Brijuna uz sniženu cijenu ulaznica do kraja ožujka

Nacionalni park Brijuni svojim posjetiteljima nudi ulaznice po znatno nižim cijenama. Naime, do kraja ožujka moguće je kupiti ulaznicu za posjet Velikog Brijuna po cijeni od 75 za odrasle te 37,50 kn za djecu od 7 do 18 godina. Uz pomoć aplikacije BRIJUNI POCKET GUIDE možete samostalno razgledati Brijune pješice ili se pak odlučiti za najam bicikla ili električnog automobila na odjelu sporta.

Mnoštvo posebnosti krasi ovo otočje

Članak se nastavlja ispod oglasa

Otoci nacionalnog parka su Veliki Brijun, Mali Brijun, Vanga (Krasnica), Sveti Jerolim, Kozada, Vrsar, Gaz, Pusti otok (Madona), Galija, Obljak, Grunj, Supin, Sveti Marko i Supinić. Upravo su Veliki i Mali Brijun najrazvedeniji otoci. Neke od najpoznatijih lokacija na Brijunima koje oduševljavaju turiste iz godine u godinu su safari park, maslina na Brijunima te mediteranski vrt. Jedan od glavnih razloga zbog kojih su Brijuni posjećeni u tolikoj mjeri leži upravo u posebnosti jedinstvenog safari parka koji se na sjevernom rubu Velikog Brijuna prostire na 9 ha. Mnogobrojne atraktivne životinje krase ovaj safari, a neke od njih su zebre, indijske svete krave, nojevi, ljame, slonica Lanka ali i autohtone istarske životinje poput boškarina, magaraca i koza.

Jedno od najstarijih stabala masline na Mediteranu nalazi se upravo na Brijunima. Zanimljivo je da maslina i dan danas daje plodove te se od njih radi ulje. Čak oko 4,1 kg ulja ekstradjevičanske kakvoće proizvode se godišnje.

Mediteranski vrt na Brijunima s potpunim se pravom može smatrati pravim rajem na zemlji. Osnovan je 2007. godine a glavni cilj osnivanja ovoga vrta je stvaranje jedinstvenog i prepoznatljivog vrta koji se slaže uz ostale sadržaje nacionalnog parka te ističe raznolikost flore naše zemlje.


Za sve ljubitelje otkrivanja prirodnih ljepota tu su i pješačke, biciklističke i podmorne staze koje zapravo najbolje predstavljaju sve čari ovog parka. Tako, svoj izlet možete započeti proučavanjem poučne staze Zelenikovac, podvodne staze Verige, staze dobrih vibracija, staze vidikovaca ili biciklističke staze. Nezaobilazni detalj koji je prava atrakcija na Brijunima je i Titov Cadillac koji je tamo stigao davne 1953. godine kao poklon nekadašnjem predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu od iseljenika iz Kanade. Titov automobili danas je moguće iznajmiti ili se pak fotografirati u njemu. Papagaj Koki također je rado viđena životinja na Brijunima. Josip Broz Tito Kokija je darovao svojoj unuci Aleksandri za deveti rođendan, a danas zabavlja posjetitelje jer se nerijetko s njima rukuje i razgovara.

Do Brijuna se može doći vrlo jednostavno, ako se nalazite u blizini Fažane. Naime, iz Fažane svakodnevno voze trajekti na Brijune, a sama vožnja traje tek 15 minuta. S obzirom na to da se Brijuni prostiru na velikom prostoru te je potrebno nekoliko sati kako biste ih obišli u potpunosti, okrjepu je moguće pronaći u kafiću s predivnim pogledom na more koji se nalazi u blizini Safari parka pored slonice Lanke.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.